ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 1. Διαχειριστής Ιστοσελίδας
 2. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
 3. Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
 4.  Εγγραφή μέσω email
1. Στον Οργανισμό λειτουργεί Επιστημονικό Συμβούλιο (ΕΣ), τετραετούς θητείας, με συμβουλευτική αρμοδιότητα επί ερευνητικών, εκπαιδευτικών και γενικότερα επιστημονικών θεμάτων ενδιαφέροντος του Οργανισμού, το οποίο αποτελείται από πέντε (5) έως επτά (7) μέλη με διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος και εμπειρία σε ειδικότητες σχετικές με τους σκοπούς του Οργανισμού. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζει με απόφασή του τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του ΔΣ. Ο Πρόεδρος του ΕΣ εκλέγεται από τα μέλη του ΕΣ. Η ιδιότητα των μελών του ΕΣ δεν είναι ασυμβίβαστη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου με τον Οργανισμό.

2. Στις συμβουλευτικές αρμοδιότητες του ΕΣ ανήκει:
α) Η υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Περιφερειακών Συμβουλίων του Οργανισμού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
β) Η παρακολούθηση των ερευνητικών, αναπτυξιακών, εκπαιδευτικών και των προγραμμάτων αγροτικής κατάρτισης του Οργανισμού, η διαμόρφωση προτάσεων για το στρατηγικό σχεδιασμό του οργανισμού και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.
γ) Η υποστήριξη του Οργανισμού στην εκτέλεση και αποτίμηση του ερευνητικού και εκπαιδευτικού του έργου, καθώς και στη διαμόρφωση σχετικής έκθεσης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όποτε αυτή ζητείται.
δ) Η υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στη σύνταξη γνωμοδοτήσεων σε ειδικά ερωτήματα που υποβάλλονται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή από άλλες δημόσιες αρχές.

3. Η λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου καθορίζεται με απόφαση του ΔΣ.
Προτείνεται: α) Να είναι επταμελές, τριετούς θητείας, β) τον Πρόεδρο και τα μέλη διορίζονται με απόφαση του Υπουργού ΑΑ&Τ, γ) να περιγραφούν τα προσόντα των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου (κατ' αντιστοιχία του άρθρου 55 του ν. 4235/2014, δ) να συμμετέχει αιρετός εκπρόσωπος των ερευνητών βαθμίδας Α, και ε) να διαγραφεί το κείμενο "μετά από πρόταση του ΔΣ. Ο Πρόεδρος του ΕΣ εκλέγεται από τα μέλη του ΕΣ. Η ιδιότητα των μελών του ΕΣ δεν είναι ασυμβίβαστη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου με τον Οργανισμό."
 1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
 2. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
 3. # 1
Χρίστος Τσαντήλας Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ο ρόλος του ΕΣ είναι καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του Οργανισμού. Η επιλογή των μελών του πρέπει να γίνεται με διαδικασία που θα διασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνεται δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος, αξιολόγηση από ανεξάρτητη αρχή, όπως το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια διορισμός από τον Υπουργό. Πρέπει να είναι επταμελές και να μη έχει αιρετά μέλη, για να ενεργούν τελείως ανηπερέαστα.
 1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
 2. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
 3. # 2
 • Σελίδα :
 • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή την ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν την ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

 1. Σύνολο Αναρτήσεων: 213
 2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 167
 3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 46
 4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα24
Εχθές158
Αυτή την εβδομάδα798
Αυτόν το μήνα3169
Σύνολο726167

Ποιος είναι Online

1
Online

23 Μαρτίου 2019

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας