ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος λεπτομερειων λειτουργιας και εφαρμογης της Παρεμβασης Π3-73-2.3 «Στηριξη για επενδυσεις στη μεταποιηση / εμπορια και/ή αναπτυξη γεωργικων προιοντων του Στρατηγικου Σχεδιου για την Κοινη Αγροτικη Πολιτικη της Ελλαδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027»
  3. Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 14

Ολοκλήρωση πράξης

  1. Η ολοκλήρωση μιας πράξης συντελείται σύμφωνα με τη διαδικασία Ι.4.6 «Ολοκλήρωση πράξης» του ΣΔΕ. Στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας, ο ΕΦ οριστικοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της πράξης, σύμφωνα με τα Υποδείγματα του Παραρτήματος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που του απέστειλε η ΕΠΠ και πιστοποιεί την τήρηση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει ο δικαιούχος κατά την διάρκεια υλοποίησης της πράξης και σύμφωνα με την απόφαση ένταξής της.
  2. Η ΕΠΠ προβαίνει στην εξέταση των στοιχείων που έχουν υποβληθεί με την Έκθεση Ολοκλήρωσης Πράξης που υπέβαλε ο δικαιούχος στο φάκελο της αίτησης τελικής πληρωμής και αυτών που τηρεί στο φάκελο του έργου και στο ΟΠΣΚΕ, προκειμένου να επαληθεύσει:
    α) την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου,
    β) τα στοιχεία του οικονομικού αντικειμένου, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στο ΟΠΣΚΕ,
    γ) τις δαπάνες που προέκυψαν και τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από τον δικαιούχο,
    δ) τη συμμόρφωση του δικαιούχου με τυχόν συστάσεις προγενέστερων ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο επενδυτικό σχέδιο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα,
    ε) το γεγονός ότι το επενδυτικό σχέδιο είναι ολοκληρωμένο/λειτουργικό και
    στ). οι δαπάνες δεν έχουν προταθεί για συγχρηματοδότηση σε άλλο πρόγραμμα.
  1. Η απόφαση καταβολής τελικής δόσης δημόσιας ενίσχυσης επέχει θέση απόφασης ολοκλήρωσης πράξης, έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης, των υποχρεώσεων του δικαιούχου και κοινοποιείται στον δικαιούχο με κάθε πρόσφορο τρόπο.
  2. Στις περιπτώσεις όπου, παρότι έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες σχετιζόμενες με την πράξη, ο δικαιούχος αδυνατεί να ολοκληρώσει την πράξη, για λόγους ανωτέρας βίας, ή εξαιτίας εξαιρετικών περιστάσεων ανεξάρτητων από τη βούλησή του, των οποίων οι συνέπειες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν μολονότι έχει επιδείξει κάθε δυνατή επιμέλεια καθώς και για άλλους λόγους επαρκώς τεκμηριωμένους, οφείλει να το δηλώσει υποβάλλοντας αίτηση παραίτησης από την υλοποίηση του υπολοίπου της επένδυσης. Ως ανωτέρα βία θεωρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 3 του Καν. (ΕΕ) 2021/2116 του ΕΚΣ. Τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζονται από τον επενδυτή προκειμένου να στοιχειοθετηθούν τα ανωτέρω, πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητα. Οι περιπτώσεις ανωτέρας βίας και οι εξαιρετικές περιστάσεις κοινοποιούνται εγγράφως στον ΕΦ αμέσως μόλις ο δικαιούχος είναι σε θέση να το πράξει.
  3. Η αίτηση παραίτησης της παρ. 4 του παρόντος συνοδεύεται από τεχνική έκθεση στην οποία περιγράφεται το υλοποιηθέν φυσικό αντικείμενο. Ο ΕΦ, από τη στιγμή που λάβει γνώση της εν λόγω αδυναμίας του δικαιούχου, προβαίνει αμελλητί σε τυπική ολοκλήρωση της πράξης, εφόσον διαπιστωθεί από την ΕΠΠ με την Έκθεση ολοκλήρωσης πράξης ότι το έργο που έχει υλοποιηθεί είναι λειτουργικό. Ο ΕΦ τροποποιεί τα στοιχεία της πράξης δεδομένων των πραγματοποιηθεισών δαπανών και στη συνέχεια προβαίνει στην έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Σε περίπτωση που το έργο που υλοποιήθηκε δεν είναι λειτουργικό και δεν γίνονται αποδεκτοί οι λόγοι ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων, η τυχόν καταβληθείσα δημόσια ενίσχυση ανακτάται και ανακαλείται η ένταξη πράξης στην Παρέμβαση.
  4. Προκειμένου να συμπληρώσει την Έκθεση ολοκλήρωσης πράξης, η ΕΠΠ λαμβάνει υπόψη της τα ακόλουθα:
    α) σε περίπτωση που το μη υλοποιηθέν τμήμα της επένδυσης αποτέλεσε αντικείμενο βαθμολόγησης κατά την αξιολόγηση της αίτησης στήριξης, η επένδυση δεν θεωρείται ολοκληρωμένη.
    β) Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην επένδυση από την ημερομηνία έναρξης μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσής της δεν αφορούν :
    1. Μείωση των δαπανών του έργου σε σημείο ώστε να θίγεται η βιωσιμότητα και η επιλεξιμότητα αυτού, ιδίως μη υλοποίηση δαπανών που αποτελούσαν προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στη συγκεκριμένη Παρέμβαση.
    2. Αλλαγή του στόχου ή μεγάλη μείωση των στόχων της επένδυσης άνω του 50% της αίτησης στήριξης.


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1051
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 878
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα352
Εχθές441
Αυτή την εβδομάδα1248
Αυτόν το μήνα1248
Σύνολο1472732

Ποιος είναι Online

3
Online

03 Ιουλιου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: