ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Βαθμολογια Παρεμβασης Π3-75.1 - Εγκατασταση Γεωργων Νεαρης Ηλικιας
  3. Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email
ΚΡΙΤΗΡΙΟ Α/Α ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΟΡΙΑ 
 
4.1.α 
 α. Ποσοστό της παραγωγικής δυναμικότητας της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) που προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο, μελισσοσμήνη και μεταξοσκώληκες είναι τουλάχιστον ίσο ή υπερβαίνει το 50% στο σύνολο της εκμετάλλευσης 
 13%

 100

 4

 4.1.β
 β. Ποσοστό της παραγωγικής δυναμικότητας της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) που προέρχεται από ιδιόκτητη γεωργική γη όταν είναι τουλάχιστον ίσο ή υπερβαίνει το 25% στο σύνολο της εκμετάλλευσης (25%=50, …, 80%=100) 
 15%

100 
 
4.1.γ 
 γ. Ποσοστό της παραγωγικής δυναμικότητας της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) που προέρχεται από μισθωμένη γεωργική γη με συμβολαιακή μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών, όταν είναι τουλάχιστον ίσο ή υπερβαίνει το 20% στο σύνολο της εκμετάλλευσης (20%=30, 100%=100)
 7%

100 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αποτελεί λανθασμένη επιλογή η υπέρμετρη βαρύτητα στην ιδιοκτησία και τα συμβολαιογραφικά ενοικιαστήρια.
Η διατήρηση των εκτάσεων και του μεγέθους εκμετάλλευσης αποτελεί δέσμευση και ελέγχεται ετησίως ανεξάρτητα του τρόπου κατοχής.
Η απαίτηση για ιδιοκτησία ή συμβολαιογραφικά ενοικιαστήρια δυσκολεύει τους υποψηφίους και αυξάνει το κόστος προετοιμασίας, εμπλέκει μηχανικούς για τοπογραφικά και συμβολαιογράφους για σύνταξη τίτλων.
καθιστά το όλο πρόγραμμα μη ελκυστικό και αποθαρρύνει τους υποψηφίους.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
για τα κριτήρια 4.1.β και 4.1.γ πιο ισορροπημένη βαθμολογία, να μην απαιτούνται συμβόλαια μεταγεγραμμένα αλλά 8ετίας που καλύπτει τη χρονική διάρκεια του προγράμματος
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το κριτήριο βαθμολογίας 4.1 που αφορά την ιδιοκτησία της εκμετάλλευσης φαίνεται να λειτουργεί αρνητικά για τους γεωργούς ζωικής και μικτής παραγωγής (ζωική και φυτική παραγωγή), ενώ ιδιαίτερα τους δεύτερους θα έπρεπε να τους πριμοδοτεί βαθμολογικά.

Παράδειγμα 1:
Ένας γεωργός του οποίου το 100% της εκμετάλλευσης προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο λαμβάνει 13 μόρια από το κριτήριο 4.1 τη στιγμή που κάποιος γεωργός με 100% ιδιόκτητη γη λαμβάνει 15 μόρια από το συγκεκριμένο κριτήριο. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη απόκλιση 2 μορίων δημιουργεί συγκριτικό πλεονέκτημα υπέρ των γεωργών φυτικής παραγωγής και θα πρέπει να διορθωθεί ώστε τόσο οι αγρότες φυτικής όσο και ζωικής παραγωγής να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τον ίδιο αριθμό μορίων από το ίδιο κριτήριο.

Παράδειγμα 2:
Ένας γεωργός του οποίου το 60% της εκμετάλλευσης προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο και το 40% από μισθωμένη γεωργική γη με συμβολαιακή μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών θα λάβει 11,99 μόρια συνολικά από το κριτήριο 4.1 ενώ ένας γεωργός του οποίου το 100% της εκμετάλλευσης προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο λαμβάνει 13 μόρια από το κριτήριο 4.1. Θεωρούμε πως στις περιπτώσεις μικτής καλλιέργειας (ζωική και φυτική) θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη μοριοδότηση σε σχέση με τις αμιγώς ζωικής παραγωγής εκμεταλλεύσεις.

Παράδειγμα 3:
Ένας γεωργός του οποίου το 80% της εκμετάλλευσης προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο και 20% από ιδιόκτητη γεωργική γη θα λάβει 13 μόρια συνολικά από το κριτήριο 4.1 ενώ γεωργός του οποίου το 80% της εκμετάλλευσης προέρχεται από ζωικό κεφάλαιο και 20% από μισθωμένη γεωργική γη με συμβολαιακή μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών θα λάβει 15,1 μόρια συνολικά από το κριτήριο 4.1. δημιουργώντας μια κατάσταση στην οποία η ιδιοκτησία μοριοδοτείται λιγότερο από τη 10ετή μίσθωση.
Γιάννης Βαΐδης - ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 7-8 ετών, δεν μπορεί η δέσμευση της διάρκειας μίσθωσης να είναι μεγαλύτερη από αυτή.
Προτείνουμε:
Να μειωθεί η διάρκεια μίσθωσης στα 8 έτη ή να διαγραφεί εντελώς αυτό το κριτήριο βαθμολογίας.
Gaia Επιχειρειν Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Κριτήριο Μοριοδότησης 4.1.β

Στο κριτήριο αυτό παρατηρούμε ότι λαμβάνει το μέγιστο της βαθμολογίας κάποιος που το ποσοστό της παραγωγικής του δυναμικότητας στο 80% προέρχεται από ιδιόκτητη γεωργική γη, ενώ παράλληλα στο κριτήριο μοριοδότησης 4.1.γ λαμβάνεται υπ’ όψιν και η μακροχρόνια μίσθωση. Αν και ορθά αναδεικνύεται, το γεγονός ότι πλεονέκτημα έχουν οι ιδιοκτήτες γεωργικής γης (γεγονός που ενισχύει και κατά κάποιο τρόπο την ουσιαστική θέληση του δικαιούχου να δραστηριοποιηθεί στην γεωργία), εμφανίζεται το εξής παράδοξο: Υποψήφιος δικαιούχος με παραγωγική δυναμικότητα που προέρχεται 100% από ιδιόκτητα αγροτεμάχια, θα συγκεντρώσει χαμηλότερη βαθμολογία από υποψήφιο με 80% ιδιοκτησία και 20% μίσθωση. Προτείνεται η αναδιαμόρφωση των κριτηρίων έτσι ώστε η 100% ιδιοκτησία να μην υπολείπεται σε βαθμολογία από συνδυασμό των 4.1.β και 4.1.γ.

Κριτήριο Μοριοδότησης 4.1.γ

Η πρακτική του να δεσμεύσει κάποιος συμβολαιογραφικά την γη του για δέκα και πλέον χρόνια, την στιγμή που η αξία της γης στις μέρες μας αναπροσαρμόζεται με ταχύς ρυθμούς, ενώ παράλληλα επικρατεί μία αβεβαιότητα από τους ιδιοκτήτες για το αν θα λαμβάνουν σε τακτική βάση τα μισθώματά τους, φαίνεται να είναι σχεδόν αδύνατη ή υλοποιήσιμη από ελάχιστους.
Από την άλλη ο τελικός στόχος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η ποσοτική αύξηση της τυπικής απόδοσης κατά 20 %, χωρίς να συνδέεται ο όγκος και η αξία της παραγωγής με την κατοχή των ίδιων αγροτεμαχίων με την υφιστάμενη κατάσταση. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποτελεί η μακροχρόνια μίσθωση αγροτεμαχίων βαθμολογικό κριτήριο με τόση υψηλή μοριοδότηση ( max 7 μόρια), ενώ παράλληλα να μειωθεί η χρονική διάρκεια μίσθωσης σε πιο ρεαλιστικά δεδομένα.
Σοφία Αποστολάκη Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η δεκαετής συμβολαιογραφική μίσθωση είναι μια χρονοβόρα και πολυδάπανη διαδικασία η οποία δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα στην απόφαση ενός νέου να γίνει νέος αγρότης. Αυτός που αποφασίζει πλέον να γίνει νέος αγρότης μέσω επιδοτούμενου προγράμματος πρέπει να πληροί όλα τα άλλα κριτήρια με κυριότερα το υψηλό μέγεθος της εκμετάλλευσης και την δυνατότητα να υποστηρίξει φορολογικά το μέτρο στην πορεία υλοποίησης και δεσμεύσεων. Αυτά είναι πρακτικά τα πιο σημαντικά. Όποιον συμφέρει πλέον το έργο, το ακολουθεί. Αν η έκταση που θα μισθώσει θα είναι μέσω συμβολαιογράφου ή μέσω ααδε, δεν αλλάζει σε κάτι προς το καλύτερο τις απαιτήσεις του έργου. Η εκμετάλλευση που θα μισθώσει πρέπει και μελλοντικά να διατηρηθεί και φυσικά να αυξηθεί. Ακόμα και αν λυθεί η μίσθωση μέρους της αρχικής εκμετάλλευσης για κάποιο λόγο, θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα γιατί η αρχική δέσμευση είναι ο βασικός γνώμονας. Άρα, η συμβολαιογραφική πράξη δεν λειτουργεί δεσμευτικά, η τήρηση των εκτάσεων είναι η σοβαρή δέσμευση.
Γρηγόρης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Κριτήριο 4.1.γ
Το κριτήριο αυτό πρέπει να καταργηθεί για τους κάτωθι λόγους :
Α) Κανείς ιδιοκτήτης ακόμα και συγγενής του υποψηφίου δε θα προχωρούσε σε δεκαετή μίσθωση, πολύ περισσότερο με συμβολαιογραφική πράξη, των αγροτεμαχίων του.
Β) Δεν υφίσταται καμία αναγκαιότητα ο υποψήφιος να ξοδέψει χρήματα ( 1500-2000ευρώ κατ΄ελάχιστο ) για την σύνταξη τέτοιου είδους μισθωτηρίου.
Δ) Η σύνταξη 10ετή μισθωτηρίου μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει στον μισθωτή αφού δύναται το αγροτεμάχιο να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις νέας καλλιέργειας διαφορετικής της αρχικής για την οποία μισθώθηκε.
Εκτιμούμε ότι το κριτήριο αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο που θα αναφέρεται στην κατεύθυνση της Γεωργικής Εκμετάλλευσης καθώς είναι άδικο να μην λαμβάνει βαθμολογία η Φυτική Παραγωγή.
Γεώργιος Κονταξάκης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Είναι παράλογο να ζητείται μισθωτήριο δεκαετούς διάρκειας από τη στιγμή που η δέσμευση στη δράση διαρκεί οκτώ έτη. Πρέπει να αλλάξει αυτή η παράμετρος. Επίσης αντιβαίνει τη νομοθεσία η απαίτηση σύνταξης συμβολαιογραφικού ενοικιαστηρίου από τη στιγμή που το μισθωτήριο μέσω taxisnet επικουρικά με απλό σώμα μίσθωσης έχουν τη μέγιστη νομική ισχύ.
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Τα μισθωτήρια έως 9 έτη μπορούν να γίνουν εύκολα μέσω taxis . Πάνω από 9 έτη χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη ,,με τα γνωστά προβλήματα που έχουν ήδη προαναφερθεί. Εφόσον οι δεσμεύσεις είναι 8 έτη ..τόσα να είναι και τα χρόνια της μακροχρόνιας μίσθωσης.
Όπως είναι γνωστό τα μισθωτήρια - για να είναι έγκυρα στο ΟΣΔΕ - πρέπει να έχουν ώς ημερομηνία έναρξης μέχρι τις 31/05. Θεωρώ ότι λόγω χρόνου η δήλωση ΟΣΔΕ θα γίνει με μονοετή μίσθωση και στην συνέχεια θα συνταχθούν τα συμβόλαια ή μισθωτήρια .. Λογικά στο ΠΣΚΕ θα υπάρχει η δυνατότητα (που υπήρχε και παλιότερα) για αλλαγή του καθεστώτος ιδιοκτησίας του αγροτεμαχίου και η προσκόμιση των τίτλων ( συμβόλαια- μακροχρόνια μισθωτήρια) να γίνει μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων
Γιώργος Γεραπετρίτης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Από τη στιγμή που το πρόγραμμα είναι 7ετές + 1 έτος πριν ίσον με 8 έτη, η βαθμολόγηση για μισθωτήρια δεκαετίας δεν είναι έγκυρη. Υπάρχουν προβλήματα στη σύνταξη μισθωτηρίων καθώς απαιτούνται νέα τοπογραφικά, τακτοποιημένα κτίρια για αυθαιρεσίες και αυτό είτε δεν επιτρέπει τη σύνταξη τους, ή εκτοξεύει το κόστος τους σε δυσθεώρητα ύψη για τα οποία δεν υπάρχει και βεβαιότητα ότι θα εγκριθούν. Επίσης σε νησιωτικές και περιαστικές περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι συχνά ιδιαίτερα υψηλές, αυξάνεται το κόστος του μισθωτηρίου. Θα πρέπει να απαλειφθεί το κριτήριο. Επίσης η κτηνοτροφία/μελισσοκομία/σηροτροφία ενισχύεται ούτως ή άλλως από το κριτήριο ιδιοκτησίας το οποίο είναι και μεγαλύτερο (τα κριτήρια φαντάζομαι ότι είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα). Οπότε είναι περιττό το 4.1α.
Πατσουμάς Αθανάσιος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η δεκαετής μίσθωση μπορεί να γίνει πλέον μέσω taxisnet και όχι υποχρεωτικά μέσω συμβολαιογράφου. Ποιος ο λόγος να απαιτηθεί συμβολαιογραφική πράξη και να υποχρεωθεί ο υποψήφιος νέος αγρότης σε πρόσθετα έξοδα του συμβολαιογράφου όταν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μίσθωσης θα είναι το ίδιο?
Γεωπόνος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Για την ιδιόκτητη γεωργική γη
Να αφεθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να μπορεί να γίνει μεταβίβαση χωραφιών από τους γονείς και να εκμεταλλευτεί την μοριοδότηση για την ιδιοκτησία
γεωπόνος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σε ομιλία στην agrotica στη θεσσαλονίκη ειπώθηκε πιθανόν να μοριοδοτούνται τα 8ετή ενοικιαστήρια.Τώρα στη κριτήρια μοριοδότησης βαθμολογούνται τα 10ετή.Είναι αδύνατο τώρα να γίνει αλλαγή.Έχουμε κάνει τα συμφωνητικά ,έχουμε κάνει την σπορά.
Προτείνω να γίνει αλλαγή σε 8ετή τα ενοικιαστήρια όπως ειπώθηκε στην θεσσαλονίκη.
ΔΗΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το κριτήριο της πολυετούς νόμιμης κατοχής ως μια "δικλείδα ασφαλείας" για την μόνιμη παραμονή του νέου αγρότη στο επάγγελμα δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Ζωική Παραγωγή με 15%.Στην Φυτική παραγωγή νομίζω ότι θα πρέπει να μοιραστεί ισότιμα (50-50) καθώς το 10ετές συμβολαιογραφικό ενοικιαστήριο δεν είναι ένα έγγραφο που γίνεται εύκολα και γρήγορα αφού απαιτεί κτηματολόγιο, ταυτοτητες ακινήτων κλπ. Αυτό που προτείνω είναι να μπορεί να λάβει τα 15 μόρια αθροιστικά στη ΦΠ εφόσον έχει πχ 50% ιδιόκτητα και 50% 10ετή συμβολαιογραφικά ενοικιαστήρια.
Επίσης να μην υπάρχει ελάχιστο όριο για εκκίνηση μέτρησης πχ 25% (ιδιοκ) η 20% (ενοικ)
Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσίαση στην Αγκρότικα αποτελεί κρίσιμο στόχο του Μέτρου η παραμονή των νέων ανθρώπων στην Γεωργία και αυτό πρέπει να προάγει η βαθμολογία αυτής της πρόσκλησης.
ΣΙΓΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
κριτήριο 4.1γ :
Για το κριτήριο Βαθμολογίας 4. «Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης» όπου λαμβάνει βαθμολογία στο κριτήριο 4.1γ «όταν προέρχεται από μισθωμένη γεωργική γη με συμβολαιακή μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών», θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ζητάμε συμβολαιογραφική πράξη και μάλιστα παραπάνω από τα έτη δέσμευσης του Νέου Αγρότη. Επιπλέον ας υπολογισθούν και τα συμβολαιογραφικά έξοδα που θα υποστεί κάθε Νέος Αγρότης.
ΣΙΓΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Για το κριτήριο Βαθμολογίας 4. «Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης» όπου λαμβάνει βαθμολογία στο κριτήριο 4.1γ «όταν προέρχεται από μισθωμένη γεωργική γη με συμβολαιακή μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών», θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ζητάμε συμβολαιογραφική πράξη και μάλιστα παραπάνω από τα έτη δέσμευσης του Νέου Αγρότη. Επιπλέον ας υπολογισθούν και τα συμβολαιογραφικά έξοδα που θα υποστεί κάθε Νέος Αγρότης.
Δημήτρης Σγούρος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1) Γιατί τόση προτεραιότητα στη ζωική έναντι της φυτικής; Δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους στη βαθμολογία. Ήδη η διαφορά στο πριμ είναι ακατανόητη. Είμαστε τόσο επάρκεις στη φυτική παραγωγή; Δεν θέλουμε να μπουν νέοι αγρότες στα χωράφια; Γιατί αφαιρέθηκε το κριτήριο προτεραιοτήτων του ΠΑΑ;
2) Η 10ετής συμβολαιακή μίσθωση αγροτεμαχίων δεν είναι ρεαλιστική ούτε οικονομοτεχνικά ορθή. Θα είχε μια λογική μόνο στις δενδρώδεις καλλιέργειες, όχι στις υπόλοιπες. Απαιτούνται πολλά έξοδα και χρόνος. Το βαθμολογικό κριτήριο να μπει στα 7 έτη με απλό ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Χρήστος Οικονόμου Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Κριτήριο 4.1.γ
Έχει παρατηρηθεί ότι στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών εντάσσονται τα παιδιά των παλιών γεωργών που κατέχουν ήδη ένα κλήρο, με τον οποίο και πριμοδοτούνται. Καλό θα είναι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και δεν έχουν το προαναφερθέν πλεονέκτημα και ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να βρουν ιδιόκτητη γη (πχ. λόγω υψηλού κόστους), να παίρνουν τουλάχιστον 10 μόρια για μισθωμένες εκτάσεις. Έτσι το Πρόγραμμα δεν θα είναι το "ανοικτό περιβόλι" για τους γαιοκτήμονες αλλά θα απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται.
Δημήτρης Σγούρος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1. Γιατί τόση προτεραιότητα της ζωικής έναντι της φυτικής; Είμαστε τόσο αυτάρκης σε φυτική παραγωγή; Δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ τους. Ήδη η διαφορά στο πριμ είναι μεγάλη και ακατανόητη.
2. 10ετής μίσθωση αγροτεμαχίων δεν έχει καμία οικονομοτεχνική, γεωπονική ή απλή λογική, παρά μόνο για δενδρώδεις καλλιέργειες. Οι παραγωγοί δεν γίνεται να δεσμευθούν τόσο πολύ για αγροτεμάχια. Ούτε οι ιδιοκτήτες είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν. Επίσης οι υποψήφιοι θα επιβαρυνθούν με μεγάλα έξοδα χωρίς να ξέρουν αν θα ενταχθούν. Η βαθμολογία να πηγαίνει σε μίσθωση 8ετίας με απλό ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Χατζησταματίου Αριστοτέλης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η βαρύτητα του κριτηρίου 4,1,α (13μόρια) του ζωϊκού κεφαλαίου κλπ που είναι ιδιόκτητο, είναι πιο δίκαιο να γίνει όμοιο με τα ιδιόκτητα γης και να λάβει 15 μόρια
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1051
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 878
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα112
Εχθές551
Αυτή την εβδομάδα2443
Αυτόν το μήνα2443
Σύνολο1473927

Ποιος είναι Online

2
Online

06 Ιουλιου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: