ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
 2. Αιτησεις για κατα παρεκκλιση αδειες διαθεσης στην αγορα των φυτοπροστατευτικων προϊοντων
 3. Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019
 4.  Εγγραφή μέσω email

Το παρόν τίθεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 18/03/2019

 

Δείτε το Έντυπο 4 - Τμήμα Γ' εδώ.

Το πρόβλημα του νηματώδη παραμένει σημαντικό μεν αλλά με αρκετές εγκεκριμένες λύσεις πλεον. Ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων λύσεων σε συνδυασμό με την διατήρηση ενός ιστορικού χειρισμών αγρού είναι τα κλειδιά για την αντιμετώπιση αυτών. Η αντιμετώπιση του νηματώδη έχει αλλάξει σελίδα και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σταθούν απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα με την αντίστοιχη σοβαρότητα.
Απολύμανση στο θερμοκηπιο σημαινει condor ή d-dtop, αλλιώς δουλειά δεν γινεται, όσοι εχουν νηματώδεις και παραμυθιαστούν από τους γεωπόνους που μάλλον εχουν συμφεροντα, τάξε πως θα διώξουν του νηματωδεις με ριζοποτισματα στη διάρκεια της καλλιεργειας ,δεν κανουν δουλειά και ξοδεύουν περισσοτερα.
Εγώ βαζω condor ή ddtop, και κοιμάμαι ησυχος
Στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις απολυμάνσεις εδάφους και εδαφικών υποστρωμάτων που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι στην εποχή μετά- βρωμιούχου μεθυλίου -, υπάρχει κενό στην προστασία των καλλιεργειών λαχανικών από παθογόνους μικροοργανισμούς και εχθρούς, και το μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση τους είναι να δίνεται η έγκριση 120 ημερών στο 1,3D. Όλοι οι επιστήμονες τόνισαν ότι η έρευνα είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο για την ανεύρεση νέων εργαλείων αντιμετώπισης των νηματωδών, και όλα τα μέτρα είναι περισσότερο νηματοστατικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μεγάλους πληθυσμούς νηματωδών πλην της απολύμανσης με χημικά υποκαπνιστικά μέσα (βλέπε 1,3D - CONDOR- DD-TOP). Άρα επιβάλετε η έγκριση κατά παρέκκλιση 120 ημερών του προϊόντος CONDOR όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., για να μπορεί ο Έλληνας παραγωγός να ανταγωνίζεται επί ίσους όρους τους υπόλοιπους παραγωγούς της Ε.Ε..
Επιπροσθέτως το 1,3D δεν έχει καμία απολύτως υπολειμματικότητα στο τελικό προιόν και άρα είναι απόλυτα ασφαλές για τον καταναλωτή.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το link που επισυνάπτεται με τα αποτελέσματα του Συνεδρίου.
Παραπομπές
 1. https://www.sd2018crete.com/img/IX_Soil_Abstract_Book.pdf
Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει καταπολέμηση νηματωδών στο θερμοκήπιο χωρίς την χρήση CONDOR ή D-D TOP,
έχουμε δοκιμάσει διάφορες άλλες τακτικές με άλλα φάρμακα που ταλαιπωρούμαστε σε όλη την διάρκεια της καλλιέργειας, τελικά δεν τα καταφέρνουμε και μας κοστίζει περισσότερο και σε χρήμα και σε κόπο και αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την καλλιέργεια πριν το τέλος της σεζόν.
Αντίθετα με την χρήση 1,3D πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από νηματώδεις μέχρι το τέλος της σεζόν και της καλλιέργειας μας.
Γιάννης Κυνηγάκης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Ιταλία, Ισπανία κ.α.) χορήγησαν ήδη για φέτος, όπως έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, άδειες 120 ημερών σε σκευάσματα που περιέχουν 1,3-D για την αντιμετώπιση νηματωδών τόσο σε θερμοκηπιακές, όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Προφανώς αυτές οι χώρες δεν έχουν τις επαρκείς λύσεις για το πρόβλημα των νηματωδών, οι οποίες όμως υπάρχουν στην Ελλάδα !!!!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΩΔΗ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
 • Σελίδα :
 • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

 1. Σύνολο Αναρτήσεων: 580
 2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 167
 3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 413
 4. Τελευταίο Μέλος: Beatriz Morales
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα18
Εχθές302
Αυτή την εβδομάδα320
Αυτόν το μήνα7334
Σύνολο973578

Ποιος είναι Online

3
Online

25 Ιανουαρίου 2022

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: