ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Αιτησεις για κατα παρεκκλιση αδειες διαθεσης στην αγορα των φυτοπροστατευτικων προϊοντων
  3. Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

 

Το παρόν τίθεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 15/02/2024

 

Δείτε το Έντυπο 4 - Τμήμα Γ' εδώ.

 

Άλλο ενα διατροφικό σκάνδαλο προ των πυλών. Καλυμένο πισω από το : <<βαμβάκι που προορίζεται για παραγωγή ίνας». Δηλαδη, ψεκαζεται το βαμβάκι, το εκκοκκιστήριο ξεχωρίζει την ινα και πετάει το σπόρο. Αυτό ειναι ο ορισμός της ουτοπίας.... Είναι γνωστό ότι ο σπόρος (που αναποφευκτα θα φέρει υπολείμματα), προωθειται είτε για ζωοτροφή (βαμβακόπιτα) είτε για την παραγωγή βαμβακέλαιου. Δε γνωρίζω κανενα εκκοκκιστήριο που να πετάει το σπόρο μετα την εκκόκκιση. Νομοτελειακά, επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα.
Επίσης, πως ειναι δυνατόν να επανέρχονται προϊόντα που δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις τους στην ανθρωπινη υγεία και το περιβάλλον? Η συγκεκριμένη δραστική ουσία ειναι απαγορευμένη απο την ΕΕ και φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτό. Υπάρχει κάποιος λόγος που κάνει το συγκεκριμένο σκευασμα μοναδικό στην αποφλυλλωση? Υπάρχουν κι άλλα προϊόντα που κανουν πολύ καλά τη δουλειά τους, ειναι εγκεκριμένα, αφου έχουν περάσει όλους τους αυστηρους ελέγχους της ΕΕ και επομένως ασφαλή στην αγορά.
Η πολυθρύλητη 'βιωσιμότητα' έχει θέση στη χώρα μας? Η ποιότητα του ελληνικού <<άσπρου χρυσού>> έχει καποια αξία στο συλλογισμό των ιθυνόντων?
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.