ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
 2. Αιτησεις για κατα παρεκκλιση αδειες διαθεσης στην αγορα των φυτοπροστατευτικων προϊοντων
 3. Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019
 4.  Εγγραφή μέσω email

 Το παρόν τίθεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 19/03/2019

 

Δείτε το Έντυπο 4 - Τμήμα Γ' εδώ.

Το πρόβλημα του νηματώδη παραμένει σημαντικό μεν αλλά με αρκετές εγκεκριμένες λύσεις πλεον. Ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων λύσεων σε συνδυασμό με την διατήρηση ενός ιστορικού χειρισμών αγρού είναι τα κλειδιά για την αντιμετώπιση αυτών. Η αντιμετώπιση του νηματώδη έχει αλλάξει σελίδα και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σταθούν απέναντι σε αυτή την πορεία με την αντίστοιχη σοβαρότητα.
Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Ιταλία, Ισπανία κ.α.) χορήγησαν ήδη για φέτος, όπως έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, άδειες 120 ημερών σε σκευάσματα που περιέχουν 1,3-D για την αντιμετώπιση νηματωδών τόσο σε θερμοκηπιακές, όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες.
Το 1,3 Διχλωροπροπένιο, γνωστό ως KONDOR ή DD-TOP

Ένα προϊόν αναντικατάστατο για τους κομβονηματώδεις των θερμοκηπίων μας και απαραίτητο για κρίσιμες χρήσεις, εκεί δηλαδή που υπάρχει πολύ μεγάλος πληθυσμός νηματωδών διότι:
1. Είναι το μόνο προϊόν μαζί με το βρωμιούχο μεθύλιο που έχει την ικανότητα να εισέρχεται στις ωοκύστες των κομβονηματωδών και να καταπολεμάει τα αυγά τους.
2. Από την ιδιότητά του αυτή προκύπτει το αναντικατάστατο και απαραίτητο για τα θερμοκήπια ιδιαίτερα της Ιεράπετρας που βρίθουν από κομβονηματώδεις.
3. Είναι επικίνδυνο την ώρα της εφαρμογής για αυτό και αυτή γίνεται παρουσία γεωπόνου
4. Διασπώμενο αφήνει στο έδαφος χλώριο που είναι άφθονο ήδη στο νερό που ποτίσματος και στα λιπάσματα που χρησιμοποιούμε.
5. Δεν επιμολύνει τον υδροφόρο όταν γίνεται σωστή η εφαρμογή του και αυτό το απέδειξαν πειράματα του ΕΘΙΑΓΕ στην Ιεράπετρα. (Ρωτήστε τον Οικονομάκη που τα σχεδίασε ενώ εγώ βοήθησα και χωροθέτησα και διευκόλυνα την δειγματοληψία)
6. Η εφαρμογή του γίνεται πάντα σε καλυμμένο με πλαστικό έδαφος, για να λειτουργήσουν κατά την ανοδική τους κίνηση τα παράγωγα της διάσπασης του, επομένως οι κίνδυνοι για το περιβάλλον είναι ανύπαρκτοι.
7. Όταν δεν γίνεται έγκαιρη έγκριση της χρήσης του, εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο(σε εδάφη με βαριά προσβολή) γίνεται παράνομη διακίνηση, με παραπάνω κόστος για τον παραγωγό και μηδενική είσπραξη για το δημόσιο αφού δεν κόβονται τιμολόγια.(Ο Φ.Π.Α. πηγαίνει στην τσέπη τον διακινητών).
8. Η καθυστερημένη έγκριση της χρήσης του φέρνει δυο κακά. Το πρώτο είναι ότι χρησιμοποιούνται αναγκαστικά προϊόντα υποδεέστερα σε αποτελεσματικότητα και αφού δοθεί η έγκρισή αγοράζεται και αποθηκεύεται παράνομα με σκοπό να πουληθεί την επόμενη σεζόν και έτσι προκύπτει και το 7.
9. Έχει γίνει δημοσιογραφικός στόχος πολλών, ιδιαίτερα από όσους εχθρεύονται την Ιεράπετρα και την φήμη των κηπευτικών της και πολλές φορές λειτουργούν παραπλανητικά, για να πουλήσουν οι ανταγωνιστές θίγοντας την ευαισθησία του καταναλωτή και αμαυρώνοντας μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρας.
Παρακαλούμε τον κύριο υπουργό να εγκρίνει 15-20 ημέρες νωρίτερα και να κόψει έτσι τον βήχα στους παράνομους διακινητές.
Απολύμανση στο θερμοκηπιο σημαινει condor ή d-dtop, αλλιώς δουλειά δεν γινεται, όσοι εχουν νηματώδεις και παραμυθιαστούν από τους γεωπόνους που μάλλον εχουν συμφεροντα, τάξε πως θα διώξουν του νηματωδεις με ριζοποτισματα στη διάρκεια της καλλιεργειας ,δεν κανουν δουλειά και ξοδεύουν περισσοτερα.
Εγώ βαζω condor ή ddtop, και κοιμάμαι ησυχος
Condor, το μόνο που κάνει δουλειά στους νηματώδεις, δεν υπάρχει αλλη λύση, δοκίμασα άλλες λύσεις 2 φορές , περυσι και προπερσι και δεν έκανα δουλειά,
Μιά εφαρμογή πριν την φυτευση και δεν κυνδινεύεις σε ολη τη σεζον
1.ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙ-ΠΕΠΟΝΙ-ΠΙΠΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ
2.ΑΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑ Τ ΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΤΡΩΤΙΚΑ ΝΗΜΑΤΟΔΩΚΤΟΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
3.Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ .ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΕ ΦΥΤΑ-ΚΑΡΠΟΥΣ
4.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ
5.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
6.ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΡ
Με την κατάργηση της χρήσης του Βρωμιούχου μεθυλίου άνοιξε ένα μεγάλο κενό στην απολύμανση των εδαφών το οποίο πλήρωσε ικανοποιητικά το Condor. Θεωρώ πως η χρήση του στις καλλιέργειές μας είναι αναγκαία αφού εξασφαλίζει την απρόσκοπτη έναρξη της καλλιέργειας και την ανάπτυξη φυτών με υγιή ρίζα ικανά να δώσουν την αναγκαία για εμάς παραγωγή. Επίσης αναλογιζόμενοι το γεγονός πως το απολυμαντικό αυτό έχει ήδη πάρει για φέτος έγκριση σε Ιταλία και Ισπανία που είναι οι ηγέτες στην παραγωγή κηπευτικών αλλά ταυτόχρονα και οι ανταγωνσιστές μας στις εξαγωγές λαχανικών στις αγορές της βόρειας Ευρώπης, η έγκρισή του και στην Ελλάδα θα μας δώσει τη δυνατότηα να "παίξουμε" επι ίσοις όροις χωρίς τον κίνδυνο να χάσουμε μέρος της ποσοτότητας αλλά και ποιότητας της παραγωγής.
Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Ιταλία, Ισπανία κ.α.) χορήγησαν ήδη για φέτος, όπως έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, άδειες 120 ημερών σε σκευάσματα που περιέχουν 1,3-D για την αντιμετώπιση νηματωδών τόσο σε θερμοκηπιακές, όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Οι Έλληνες παραγωγοί θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ίδιες λύσεις φυτοπροστασίας που έχουν και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους.
ΤΖΕΡΜΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το πρόβλημα του νηματώδη δεν λύνεται χωρίς CONDOR, είναι αναγκαίο εργαλείο για εμάς τους παραγωγούς!!!
ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Προϊόν αναντικατάστατο και αναγκαίο για τον παραγωγό. Το μοναδικό που εξασφαλίζει την προστασία 100% των λαχανικών από τους νηματώδεις.
Στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις απολυμάνσεις εδάφους και εδαφικών υποστρωμάτων που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι στην εποχή μετά- βρωμιούχου μεθυλίου -, υπάρχει κενό στην προστασία των καλλιεργειών λαχανικών από παθογόνους μικροοργανισμούς και εχθρούς, και το μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση τους είναι να δίνεται η έγκριση 120 ημερών στο 1,3D. Όλοι οι επιστήμονες τόνισαν ότι η έρευνα είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο για την ανεύρεση νέων εργαλείων αντιμετώπισης των νηματωδών, και όλα τα μέτρα είναι περισσότερο νηματοστατικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μεγάλους πληθυσμούς νηματωδών πλην της απολύμανσης με χημικά υποκαπνιστικά μέσα (βλέπε 1,3D - CONDOR- DD-TOP). Άρα επιβάλετε η έγκριση κατά παρέκκλιση 120 ημερών του προϊόντος CONDOR όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., για να μπορεί ο Έλληνας παραγωγός να ανταγωνίζεται επί ίσους όρους τους υπόλοιπους παραγωγούς της Ε.Ε..
Επιπροσθέτως το 1,3D δεν έχει καμία απολύτως υπολειμματικότητα στο τελικό προιόν και άρα είναι απόλυτα ασφαλές για τον καταναλωτή.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το link που επισυνάπτεται με τα αποτελέσματα του Συνεδρίου.
Παραπομπές
 1. https://www.sd2018crete.com/img/IX_Soil_Abstract_Book.pdf
Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει καταπολέμηση νηματωδών στο θερμοκήπιο χωρίς την χρήση CONDOR ή D-D TOP,
έχουμε δοκιμάσει διάφορες άλλες τακτικές με άλλα φάρμακα που ταλαιπωρούμαστε σε όλη την διάρκεια της καλλιέργειας, τελικά δεν τα καταφέρνουμε και μας κοστίζει περισσότερο και σε χρήμα και σε κόπο και αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την καλλιέργεια πριν το τέλος της σεζόν.
Αντίθετα με την χρήση 1,3D πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από νηματώδεις μέχρι το τέλος της σεζόν και της καλλιέργειας μας.
Γιάννης Κυνηγάκης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Ιταλία, Ισπανία κ.α.) χορήγησαν ήδη για φέτος, όπως έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, άδειες 120 ημερών σε σκευάσματα που περιέχουν 1,3-D για την αντιμετώπιση νηματωδών τόσο σε θερμοκηπιακές, όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Προφανώς αυτές οι χώρες δεν έχουν τις επαρκείς λύσεις για το πρόβλημα των νηματωδών, οι οποίες όμως υπάρχουν στην Ελλάδα !!!!
Το προϊόν CONDOR και γενικά η δραστική 1,3D είναι αυτή την στιγμή η μοναδική αξιόπιστη λύση για θερμοκήπια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με νηματώδη. Τα εγκεκριμένα προϊόντα δεν μπορούν τα ελέγξουν ή να περιορίσουν προβλήματα νηματώδη παρά μόνο στα αρχικά και πολύ χαμηλά ποσοστά προσβολής. Το 1,3D είναι απαραίτητο για την βιωσιμότητα των θερμοκηπίων στην περιοχή της Ιεράπετρας.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΩΔΗ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
 • Σελίδα :
 • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

 1. Σύνολο Αναρτήσεων: 580
 2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 167
 3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 413
 4. Τελευταίο Μέλος: Beatriz Morales
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα3
Εχθές302
Αυτή την εβδομάδα305
Αυτόν το μήνα7319
Σύνολο973563

Ποιος είναι Online

1
Online

25 Ιανουαρίου 2022

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: