ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 3

Ορισμοί και Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί

Για την εφαρμογή της Παρέμβασης Π3-75.1 ισχύουν οι εξής ορισμοί και εννοιολογικοί προσδιορισμοί:

  1. Εκμετάλλευση Ως «εκμετάλλευση» νοείται το σύνολο των μονάδων που χρησιμοποιεί για γεωργικές δραστηριότητες και διαχειρίζεται ένας γεωργός στην ελληνική επικράτεια.
  1. Γεωργός Ως «γεωργός» νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που διαθέτει εκμετάλλευση ευρισκόμενη στην ελληνική επικράτεια και ασκεί γεωργική δραστηριότητα όπως ορίζεται στην παράγραφο 3. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.................... 
Στην παράγραφο 21 ορίζεται η ΤΑ της εκμετάλλευσης και η ΤΑ ανά καλλιέργεια και γίνεται παραπομπή στο Παράρτημα 1. Για άλλη μια φορά οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι συντελεστές της ΤΑ για την ελιά της ελαιοποιήσιμη και την ελιά την επιτραπέζια απέχουν από την πραγματικότητα και είναι απορίας άξιο το πως έχουν προκύψει. Οι αντίστοιχοι συντελεστές ΤΑ που χρησιμοποιούνται από τον ΛΕΓΑ για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής είναι υψηλότεροι. Συγκεκριμένα ο ΜΟ εξαετίας για την ΤΑ της ελαιοποιήσιμης ελιάς είναι 277 ευρώ / στρέμμα και ο ΜΟ εξαετίας για την ΤΑ της επιτραπέζιας ελιάς είναι 768 ευρώ / στρέμμα
Σας καλούμε να επανεξετάσετε τους συντελεστές αυτούς καθότι είναι σαφές ότι είναι αναξιόπιστοι.
Στην παράγραφο 9 αναφέρεται ότι "καθώς και οι προϋποθέσεις οι
οποίες αναφέρονται στις σχετικές εγκυκλίους του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων".
Είναι σκόπιμο και αναγκαίο να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι νομικές διατάξεις που ισχύουν και εφαρμόζονται ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας.
Οι εγκύκλιοι δεν παράγουν νομικό αποτέλεσμα.
Γιάννης Βαΐδης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σημείο: 21.1.ε
Εξ' ορισμού, ένας Νέος Αγρότης είναι αυτός που ξεκινάει τώρα την αγροτική του δραστηριότητα, αποκτά ή μισθώνει γη και την φυτεύει για να την καλλιεργήσει. Οι ετήσιες καλλιέργειες αποδίδουν αμέσως και είναι παραγωγικές την ίδια χρονιά, όμως οι πολυετείς φυτείες απαιτούν ένα διάστημα 4 ετών μέχρι την είσοδο των δένδρων σε παραγωγική φάση.
Πολλοί νέοι αγρότες απόκτησαν χέρσα αγροτεμάχια ή αγροτεμάχια με γέρικες φυτείες τις οποίες θα τις αντικαταστήσουν με νέες. Δεν είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να αποκλείονται από το πρόγραμμα εξαιτίας της φύσης των πολυετών φυτειών και είναι ακόμη χειρότερο να τους ωθούμε-αναγκάζουμε να μην αντικαθιστούν τις γέρικες ή αντιεμπορικές ή μη παραγωγικές ποικιλίες με άλλες νέες και σύγχρονες, μόνο και μόνο γιατί στο πρόγραμμα έχει εισαχθεί (για πρώτη φορά) αυτός ο όρος.

Ζητούμε
να αφαιρεθεί ο περιορισμός αυτός, διότι είναι πρακτικά ανέφικτο για την δενδροκομία, μία εκμετάλλευση να αποτελείται, για 8 συναπτά έτη, με παραγωγικές φυτείες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%!
Γιάννης Βαΐδης - ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αρκετοί νέοι αγρότες εκκίνησαν την δραστηριότητά τους το πρώτο εξάμηνο του 2023. Κάποιοι από αυτούς χρειάστηκαν και πήραν βεβαίωση νεοεισερχόμενου στις αρχές του έτους (πχ Ιανουάριος-Φεβρουάριος) και άλλοι αργότερα μέσα στο ίδιο έτος (πχ Μάιος-Ιούνιος).

Δεδομένου ότι:
α) η βεβαίωση νεοεισερχόενου εκδίδεται μόνο μία φορά
β) η πρόσκληση αναμένεται τον Σεπτέμβριο και ετσι οι υποβολές των αιτήσεων στήριξης μετά τον Σεπτέμβριο. Έτσι ένας αγρότης που πήρε βεβαίωση νεοεισερχόμενου τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο δεν θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση στήριξης, ενώ ένας άλλος που πήρε βεβαίωση νεοεισερχόμενου τον Μάιο θα μπορεί
γ) για λόγους ίσης μεταχείρισης, γιατί και οι δύο αυτοί γεωργοί του παραδείγματος εκκίνησαν το 2023 την επαγγελματική οικονομική τους δραστηριότητα υποβάλλοντας πρώτη φορά ΕΑΕ το 2023.

Προτείνουμε
το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της 1ης εγκαταστασης και της υποβολής της αίτησης στήριξης να αυξηθεί σε 24 μήνεςή εναλλακτικά να είναι επιλέξιμοι όσοι έχουν ημερομηνία 1ης εγκατάστασης μετά την 01-01-2023, δηλαδή από την αρχή του φορολογικού έτους του λετους που προηγείται του έτους έκδοσης της Πρόσκλησης.
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σελίδα 11, Άρθρο 3, Παράγραφος 21, Σημείο ζ
Προτείνουμε να διορθωθεί το έτος 2023 με το έτος 2022 σύμφωνα και με τον τίτλο της Παραγράφου 21.
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σελίδα 11, Άρθρο 3, Παράγραφος 21, Σημείο ζ.
Προτείνουμε να διορθωθεί το έτος 2023 με το έτος 2022 σύμφωνα και με τον τίτλο της Παραγράφου 21.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα29
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3404
Αυτόν το μήνα3892
Σύνολο1509096

Ποιος είναι Online

2
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: