ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος λεπτομερειων λειτουργιας και εφαρμογης της Παρεμβασης Π3-73-2.3 «Στηριξη για επενδυσεις στη μεταποιηση / εμπορια και/ή αναπτυξη γεωργικων προιοντων του Στρατηγικου Σχεδιου για την Κοινη Αγροτικη Πολιτικη της Ελλαδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027»
  3. Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 9

Υποβολή και διοικητικός έλεγχος αξιολόγησης αιτήσεων στήριξης

  1. Με ευθύνη του ΕΦ εκδίδεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Παρέμβασης προς τους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή αιτήσεων στήριξης εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται σε αυτήν, σύμφωνα με τη διαδικασία Ι.1.1 «Έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος» του κεφαλαίου Ι.1 του Τίτλου Ι της 2250/25.07.2023 απόφασης «2η τροποποίηση της 1040/28.03.2023 απόφασης του Υφυπουργού ΑΑΤ με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου παρεμβάσεων ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027», όπως κάθε φορά ισχύει. H πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους diavgia.gr , www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr, είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη κάθε περιόδου υποβολής.
  2. Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται σε αυτήν, οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν προς τον ΕΦ αιτήσεις στήριξης, σύμφωνα με τη διαδικασία 1.1.2 «Υποβολή αιτήσεων στήριξης» του ΣΔΕ. Μετά την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης στο ΟΠΣΚΕ, από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής, οι δυνητικοί δικαιούχοι, εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, αποστέλλουν στον ΕΦ φάκελο υποψηφιότητας που περιλαμβάνει την αίτηση στήριξης όπως παράγεται από το ΟΠΣΚΕ, η οποία υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του δυνητικού δικαιούχου και συνυπογράφεται από Γεωτεχνικό, Οικονομολόγο και Μηχανικό, μέλη των αντίστοιχων Επιμελητηρίων και τα δικαιολογητικά συμμετοχής που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, όπως αυτά ορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  3. Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν ανά ΑΦΜ μόνο μία αίτηση στήριξης ανά πρόσκληση και η αίτηση αφορά μία συγκεκριμένη περιοχή υλοποίησης. Ως περιοχή υλοποίησης νοείται το τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας που υλοποιείται η επένδυση, για την οποία η ένταση στήριξης δεν μεταβάλλεται. Η αίτηση στήριξης μπορεί να αφορά περισσότερους του ενός κλάδους της Παρέμβασης του άρθρου 5 παρ. 2 της παρούσας.
  4. Με την υποβολή της αίτησης στήριξης, ο δυνητικός δικαιούχος αποδέχεται ότι τα στοιχεία του δημοσιοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 98 του Καν. (ΕΕ) 2021/2116 του ΕΚΣ. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 49 του Καν. (ΕΕ) 2021/1060 του ΕΚΣ σε ειδικό ιστότοπο.
  5. Μετά την υποβολή των αιτήσεων στήριξης από τους δυνητικούς δικαιούχους, πραγματοποιείται με ευθύνη του ΕΦ ο διοικητικός έλεγχος, σύμφωνα με τη διαδικασία Ι.1.3 «Διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων στήριξης» του ΣΔΕ. Κατά τη διενέργεια του διοικητικού ελέγχου, ο ΕΦ δύναται να ζητήσει διευκρινιστικά και/ή συμπληρωματικά στοιχεία εφόσον αυτό προβλέπεται στη σχετική πρόσκληση.
  6. Ο διοικητικός έλεγχος αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης και η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών διενεργείται από: υπαλλήλους του ΕΦ ή υπαλλήλους της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ ή μέλη του μητρώου αξιολογητών ή υπαλλήλους άλλων φορέων του Δημοσίου ή/και εξωτερικό αξιολογητή ιδιώτη ο οποίος επιλέγεται από την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  7. Στις περιπτώσεις που οι ανωτέρω έλεγχοι διενεργούνται από αξιολογητές εκτός των υπαλλήλων του ΕΦ, τα παραδοτέα εξετάζονται από υπαλλήλους του ΕΦ ως προς την τήρηση της διαδικασίας αξιολόγησης, οι οποίοι συμπληρώνουν σχετικό έντυπο (check list) για κάθε παραδοτέο που εξετάζουν. Επιπλέον διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο και επί της αξιολόγησης φακέλων σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί των παραδοτέων. Εάν διαπιστωθούν σφάλματα αξιολόγησης κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο, ο ΕΦ δύναται να επεκτείνει τον έλεγχο ανάλογα με τη βαρύτητα των σφαλμάτων.
  8. Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο διοικητικό έλεγχο αξιολόγησης υποβάλλουν στον ΕΦ υ.δ. του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α`75) με την οποία δηλώνουν ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους που σχετίζονται με τον διοικητικό έλεγχο αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης, δεν συμμετέχουν σε ελέγχους πράξεων που αφορούν σε δυνητικούς δικαιούχους με τους οποίους βρίσκονται ή διατηρούν σχέση που δύναται να χαρακτηριστεί ως σύγκρουση συμφερόντων, δηλαδή σχέση από την οποία να έχουν προσωπικό, οικονομικό κυρίως, συμφέρον εξαρτώμενο από τους δυνητικούς δικαιούχους αυτούς, το οποίο δύναται να επηρεάσει την αμερόληπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους με αθέμιτο τρόπο.
  9. Τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου εισάγονται από τον αξιολογητή στο ΟΠΣΚΕ σε κατάλληλο φύλλο διοικητικού ελέγχου. Η αξιολόγηση εξετάζεται από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 10 παρ. 1 της παρούσας.
  10. Η ενδικοφανής προσφυγή κατά των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που προβλέπεται στην διαδικασία Ι.1.3 του ΣΔΕ υποβάλλεται μέσω του ΟΠΣΚΕ εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία δημοσιοποίησης του Πίνακα Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου. Το έντυπο υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής όπως παράγεται από το ΟΠΣΚΕ μαζί με τυχόν συμπληρωματικά/πρόσθετα δικαιολογητικά αποστέλλεται στον ΕΦ υπογεγραμμένο από το νόμιμο εκπρόσωπο του δυνητικού δικαιούχου εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την οριστικοποίησή του στο ΟΠΣΚΕ. Τα αποτελέσματα της εξέτασης της προσφυγής αποτυπώνονται από τον αξιολογητή στο ΟΠΣΚΕ σε κατάλληλο φύλλο διοικητικού ελέγχου. Η προσφυγή εξετάζεται από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ενστάσεων του άρθρου 10 παρ. 2 της παρούσας.
  11. Με ευθύνη του ΕΦ καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ το αποτέλεσμα για κάθε εξετασθείσα προσφυγή και με ευθύνη του ΕΦ μεταφέρεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (εφεξής ΟΠΣΚΑΠ) του άρθρου 58 του ν. 4914/2022, μέσω κατάλληλης διαδικτυακής υπηρεσίας που παρέχεται από το ΟΠΣΚΑΠ.


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1051
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 878
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα361
Εχθές441
Αυτή την εβδομάδα1257
Αυτόν το μήνα1257
Σύνολο1472741

Ποιος είναι Online

4
Online

03 Ιουλιου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: