ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος λεπτομερειων λειτουργιας και εφαρμογης της Παρεμβασης Π3-73-2.3 «Στηριξη για επενδυσεις στη μεταποιηση / εμπορια και/ή αναπτυξη γεωργικων προιοντων του Στρατηγικου Σχεδιου για την Κοινη Αγροτικη Πολιτικη της Ελλαδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027»
  3. Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 11

Ένταξη, ανάκληση ένταξης και τροποποίηση ένταξης πράξεων

  1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Ι.1.3 «Διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων στήριξης» του ΣΔΕ, ακολουθεί έκδοση απόφασης ένταξης πράξεων για τις αιτήσεις που επιλέχθηκαν προς στήριξη, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τη διαδικασία Ι.1.4 «Ένταξη πράξεων» του ΣΔΕ. Για την έκδοση της απόφασης ένταξης πράξεων, οι δικαιούχοι αιτήσεων που επιλέχθηκαν προς στήριξη προσκομίζουν στον ΕΦ, εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του επικαιροποιημένου Πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου της διαδικασίας Ι.1.3 του ΣΔΕ από το ΟΠΣΚΕ, τα δικαιολογητικά ένταξης που αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθούν τα αιτούμενα δικαιολογητικά εντός της ανωτέρω προθεσμίας, η αίτηση απορρίπτεται και η διαδικασία ακολουθείται για την επόμενη κατά σειρά πράξη του επικαιροποιημένου Πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου. Η απόφαση ένταξης κοινοποιείται στον δικαιούχο με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με ευθύνη του ΕΦ.
  2. Η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης αποτελεί το χρονικό σημείο ανάληψης νομικής δέσμευσης για τη στήριξη της πράξης ή των πράξεων που περιλαμβάνει. Η απόφαση ένταξης αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους www.diavgia.gr, www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr .
  3. Ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει την υλοποίηση της επένδυσης πριν την έκδοση της απόφασης ένταξής του στην Παρέμβαση, με δική του ευθύνη.
  4. Η διάρκεια υλοποίησης της πράξης ορίζεται στην απόφαση ένταξης, αφορά στην απαραίτητη χρονική περίοδο για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης μέχρι και την εκπλήρωση των ειδικότερων στόχων, όρων και υποχρεώσεων που τίθενται στην απόφαση ένταξής της και μπορεί να τροποποιείται μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του ΕΦ ή πριν τη λήξη της μετά από αίτηση του δικαιούχου.
  5. Η ένταξη της πράξης ανακαλείται μετά από τη διαπίστωση της ανάγκης ανάκλησής της, κατά τα οριζόμενα στη διαδικασία Ι.1.5 «Ανάκληση ένταξης πράξεων» του ΣΔΕ ή μετά από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης πρώτης πληρωμής στήριξης ή της παράτασής της. Η αίτηση ανάκλησης της ένταξης καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ από τον δικαιούχο. Μετά την οριστικοποίηση του διοικητικού ελέγχου αξιολόγησης της αίτησης ανάκλησης της ένταξης, ο φορέας ενημερώνεται από το ΟΠΣΚΕ για το αποτέλεσμα της αίτησής του.
  1. Μια ενταγμένη πράξη μπορεί να τροποποιηθεί για έναν ή περισσότερους από τους λόγους που αναφέρονται στη διαδικασία Ι.1.6 «Τροποποίηση πράξης» του ΣΔΕ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του θεσμικού πλαισίου.
  2. Στην περίπτωση που η τροποποίηση αφορά συγκεκριμένη ενταγμένη πράξη, ο δικαιούχοςυποβάλλει αίτηση τροποποίησης στήριξης στο ΟΠΣΚΕ. Εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία οριστικοποίησης της υποβολής της αίτησης τροποποίησης στο ΟΠΣΚΕ, ο δικαιούχος αποστέλλει στον ΕΦ το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης τροποποίησης, όπως αυτό παράγεται από το ΟΠΣΚΕ συνοδευόμενο από φάκελο με τα δικαιολογητικά τροποποίησης που αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  1. Το πλήθος των τροποποιήσεων φυσικού και οικονομικού αντικειμένου που επιτρέπονται, δεν υπερβαίνει τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό αιτημάτων πληρωμής.
  2. Η συλλογική απόφαση ένταξης τροποποιείται με πρωτοβουλία του ΕΦ στις περιπτώσεις που αναφέρονται στη διαδικασία Ι.1.6 του ΣΔΕ.
  3. Κατά τον διοικητικό έλεγχο αξιολόγησης της αίτησης τροποποίησης επανελέγχεται η επιλεξιμότητα του δικαιούχου με βάση τους όρους επιλεξιμότητας και τα κριτήρια επιλογής. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τη βαθμολόγηση της αίτησης στήριξης και την ένταξή της στην Παρέμβαση (κριτήρια επιλογής), δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο τροποποίησης, εκτός εάν μετά τον επανέλεγχο της αίτησης τροποποίησης και την εκ νέου βαθμολόγηση της αίτησης στήριξης, δεν μεταβάλλεται η συνολική βαθμολογία αυτής ή δεν υπολείπεται της βαθμολογίας της τελευταίας ενταγμένης πράξης στον επικαιροποιημένο Πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου της διαδικασίας Ι.1.3 του ΣΔΕ. Ο ΕΦ δύναται να ζητήσει διευκρινιστικά ή συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθούν εντός της προθεσμίας αυτής ο ΕΦ ολοκληρώνει την αξιολόγηση με βάση τα αρχικά στοιχεία του φακέλου.
  4. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της αίτησης τροποποίησης, μετά την εξέτασή του από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 10 της παρούσας, καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ. Ο ΕΦ εκδίδει ατομική απόφαση τροποποίησης η οποία δημοσιεύεται στο www.diavgia.gr ενώ ο δικαιούχος ενημερώνεται μέσω ΟΠΣΚΕ για τις λεπτομέρειες του διοικητικού ελέγχου της αίτησής του.
  5. Κατά των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων τροποποίησης υποβάλλεται ενδικοφανής προσφυγή κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999 μέσω του ΟΠΣΚΕ εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης της απόφασης τροποποίησης του ΕΦ στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το έντυπο υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής όπως παράγεται από το ΟΠΣΚΕ μαζί με τυχόν συμπληρωματικά/πρόσθετα δικαιολογητικά αποστέλλεται στον ΕΦ υπογεγραμμένο από το νόμιμο εκπρόσωπο του δυνητικού δικαιούχου εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την οριστικοποίησή του στο ΟΠΣΚΕ. Τα αποτελέσματα της εξέτασης της προσφυγής αποτυπώνονται από τον αξιολογητή στο ΟΠΣΚΕ σε κατάλληλο φύλλο διοικητικού ελέγχου. Η προσφυγή εξετάζεται από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ενστάσεων του άρθρου 10 της παρούσας.
  6. Με ευθύνη του ΕΦ καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ το αποτέλεσμα για κάθε εξετασθείσα προσφυγή και μεταφέρεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (εφεξής ΟΠΣΚΑΠ) του άρθρου 58 του ν. 4914/2022, μέσω κατάλληλης διαδικτυακής υπηρεσίας που παρέχεται από το ΟΠΣΚΑΠ.


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1051
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 878
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα360
Εχθές441
Αυτή την εβδομάδα1256
Αυτόν το μήνα1256
Σύνολο1472740

Ποιος είναι Online

4
Online

03 Ιουλιου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: