ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Διαβουλευση Προδημοσιευσης 1ης Προσκλησης για την υποβολη αιτησεων στηριξης προς ενταξη στην παρεμβαση Π3-75.1 «Εγκατασταση Γεωργων Νεαρης Ηλικιας»
  3. Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023
  4.  Εγγραφή μέσω email

Παράρτημα Ι: Συντελεστές τυπικής απόδοσης  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ............................

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στα νωπά λαχανικά μεγάλης και μικρής έκτασης αναφέρεται ότι εφαρμόζεται σύστημα αμειψισποράς με άλλες αροτραιες καλλιέργειες και εφαρμόζεται η εναλλαγή καλλιεργειών με άλλες κηπευτικές, αντίστοιχα. Το σημείο χρήζει ανάλυσης. Πως θα ελέγχονται και πως θα δηλώνονται οι καλλιέργειες αυτές στην ΕΑΕ και στο ΠΣΚΕ;

Επίσης να προσμετρούνται στην τυπική απόδοση επίσπορες καλλιέργειες κηπευτικών όταν και η πρώτη καλλιέργεια είναι επίσης κηπευτικά. Πχ αρχική καλλιέργεια κηπευτικά αρακάς και επίσπορη κηπευτικά φασολάκια. Σε αυτές τις περιπτώσεις να προσμετρούνται στην ΤΑ και οι δυο καλλιέργειες. Οι παραγωγοί αυτοί χρεώνονται κανονικά με ΕΛΓΑ και παρουσιάζουν τιμολόγια στην εφορία.
ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1. Στα Νωπά ΄Λαχανικά ειδικά στις πρώιμες φυτεύσεις κηπευτικών (Σολανώδη, Κολοκυνθοειδή κλπ) εφαρμόζεται η μέθοδος της καλλιέργειας υπό χαμηλή κάλυψη η οποία διασφαλίζει πρωίμηση (άρα μεγαλύτερη τιμή πώλησης) ή σε χαμηλά ΤΟΛ η οποία διασφαλίζει πρωίμηση ή επιμήκυνση της καλλιέργειας προς το χειμώνα, μεγαλύτερη παραγόμενη ποσότητα, προστασία από εχθρούς και καλύτερη ποιότητα. Από την εμπειρία μιλάμε για περίπου αύξηση προσόδου κατά 30-50% σε σχέση με την καλλιέργεια την υπαίθρια χωρίς κάλυψη. Θα μπορούσε να προβλεφθεί ξεχωριστή κατηγορία Συντελεστή Τυπικής Απόδοσης
2. Στη κατηγορία των φυτωρίων δεν συμπεριλαμβάνεται η καλλιέργεια σποροφύτων και εμβολιασμένων φυτών κηπευτικών που συνιστούν σοβαρό οικονομικό κλάδο, προϋπόθεση για την παραγωγή πιστοποιημένου υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού σε συνθήκες έξαρσης υγειονολογικής έξαρσης προβλημάτων που ενισχύει η κλιματική κρίση, όταν μάλιστα στην ουσία η αυτοπαραγωγή φυτωρίων έχει εγκαταλειφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αγροτών κηπευτικών. Θα μπορούσε να προβλεφθεί ξεχωριστή κατηγορία Συντελεστή Τυπικής Απόδοσης για κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις (σποροφυτα - εμβολιασμένα), με τιμές ακόμα και υψηλότερες των φυτωρίων λόγω μεγαλύτερης προσόδου.
3. Όσον αφορά τους ελαιώνες, πέρα από το θέμα ότι τεχνικά για την ένταξη μπορείς να παρέμβεις στο ΟΣΔΕ, τροποποιώντας στη χρονιά ένταξης από Β.4.3.2 (ΕΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ) σε Β.4.3.1 (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ) κερδίζοντας σε τυπική απόδοση (άρα πρέπει να ελέγχεται το αγροτεμάχιο ως τι είχε δηλωθεί σε προηγούμενο ΟΣΔΕ, πρέπει να προβλεφθεί ξεχωριστή κατηγορία για τις μικτής χρήσης πχ Θρούμπες , με τυπική απόδοση κάπου στο ενδιάμεσο των δύο χρήσεων
4.Πρέπει να προβλεφθεί ρητά , όσον αφορά τις τυπικές αποδόσεις, τι αριθμός δένδρων ως πυκνότητα φύτευσης κατ ελάχιστον γίνεται αποδεκτός γεωτεχνικά, για τις δενδροκαλλιέργειες, διαφορετικά σε διάσπαρτα δένδρα δημιουργείται ανισοτιμία στο πως τα αποδέχεται το ΟΣΔΕ. Επειδή στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης αναγράφεται ο αριθμός δένδρων με βάση την πυκνότητα φύτευσης να ελέγχεται και να τροποποιείται από το μελετητή η πραγματικά αντιστοιχούσα καλλιεργήσιμη έκταση
Μαραγκάκης Γιώργος (ΣΥΠΑ ΟΕ) Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Παρατηρείται μείωση της τυπικής απόδοσης των ελαιώνων που ο καρπός τους προορίζεται για ελαιοποίηση σε σχέση με την αντίστοιχη τυπική απόδοση στο Υπομέτρο 6.1 (2021). Με δεδομένα ότι
α) αφενός η τιμή του ελαιολάδου έχει εκτοξευτεί τα τελευταία δύο χρόνια σε 8-10€/κιλό και αναμένεται να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα και τις επόμενες χρονιές, β) στις νησιωτικές περιοχές είναι πολυτεμαχισμένος ο κλήρος και είναι σχεδόν απίθανο να συγκεντρωθούν 70 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας που θα απαιτηθούν για την ένταξη στο πρόγραμμα ενός νέου αγρότη,
γ) για να μην υπάρχουν αδικίες και ανισότητες μεταξύ φυτικής και κτηνοτροφικής κατεύθυνσης,
προτείνουμε να αυξηθούν οι συντελεστές τυπικής απόδοσης των ελαιώνων που ο καρπός τους προορίζεται για ελαιοποίηση σύμφωνα με τις πραγματικότητα της αγοράς.
Καραγιάννης Γρηγόριος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Θεωρώ πολύ μεγάλο σφάλμα η Τυπική Απόδοση των οσπρίων να είναι στο 1516 το εκτάριο. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα 5000. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια καλλιέργεια Αραβοσίτου.
θα μπορούσε η "επιστημονική" ομάδα που συντάσσει τους συντελεστές τυπικών αποδόσεων ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τους διορθώσει;
Ελένη Σπηλιωτοπούλου Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στο 4.5.4. και 4.5.5 οι τυπικές αποδόσεις εξόδου για τα νησιά και στις δύο περιπτώσεις πληθυσμού, είναι πιο μικρές από τις τυπικές αποδόσεις εισόδου, είναι κάποιο λάθος? θα υπάρξει κάποια εξήγηση για αυτό?
ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΕΩΝ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στη τυπική απόδοση εισόδου και εξόδου (4.5.4 και 4.5.5), για την νησιωτική χώρα, η τιμή εξόδου είναι μικρότερη της τιμής εισόδου.... Πως γίνεται αυτό?
Πασχάλης Σιακοβέλλης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
εξαιρούνται της Τ.Α. τα φυτώρια. Αυτό σημαίνει, ότι επαγγελματίες αγρότες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού π.χ. αμπέλου δεν θα είναι επιλέξιμοι?
ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ Ν. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
 Παρατηρείται μείωση της τυπικής απόδοσης των ελαιώνων που ο καρπός τους προορίζεται για ελαιοποίηση σε σχέση με την τυπική απόδοση της ελιάς στο Υπομέτρο 6.1 (2021). Η καλλιέργεια της ελιάς καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής γης και το ελαιόλαδο είναι ένα σημαντικό ελληνικό προϊόν, το οποίο πρέπει να προωθείται. Η παραγωγικότητα που έχει να κάνει με τους δείκτες τυπικής απόδοσης δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.
Στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας οι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων διαθέτουν μικρό μερίδιο αγροτικής γης. Επιπρόσθετα υπάρχουν δεσμευμένα αγροτεμάχια ελαιώνων ήδη από προηγούμενα προγράμματα καθώς και μεγαλύτερη παραγωγή ελαιοκάρπου ανά στρέμμα στην Κρήτη, στο βόρειο και νότιο Αιγαίο σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Άρα με βάση τα παραπάνω προαναφερθέντα προτείνουμε :
Την αύξηση της τυπικής απόδοσης της ελιάς για παραγωγή ελαιόλαδου σε 232,07€/ στρέμμα, ίδια με αυτή του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1011
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 838
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα40
Εχθές576
Αυτή την εβδομάδα40
Αυτόν το μήνα2955
Σύνολο1364933

Ποιος είναι Online

2
Online

06 Μαΐου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: