ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος των αναγκαιων συμπληρωματικων μετρων για την εφαρμογη των Καν(ΕΕ) 1308/2013 ,Καν(ΕΕ) 2021/2115 και Καν(ΕΕ) 2022/126 της Επιτροπης στον τομεα των οπωροκηπευτικων
  3. Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 5: Επιλέξιμες Δαπάνες

Για καθέναν από τους στόχους του άρθρου 46 του Καν(ΕΕ) 2021/2115, και σύμφωνα με το ΣΣ ΚΑΠ, οι ΟΠ/ΕΟΠ  επιλέγουν για τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα από τα παρακάτω είδη παρεμβάσεων.

Ενδεικτικές  επιλέξιμες δαπάνες αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III του κατ’ εξουσιοδότηση Καν(ΕΕ)2022/126. Τα επιχειρησιακά προγράμματα δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ του κατ’ εξουσιοδότηση Καν(ΕΕ) 2022/126 της Επιτροπής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...........................

ΜΑΓΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.Α.Α. ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Άρθρο 5 - Επιλέξιμες Δαπάνες
Α. «1. Παρέμβαση Π2-47.FV.1α: «Επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία…»:
Α1. στη δράση «7. Θερμοκήπια και θερμοκήπια …» προτείνεται να προστεθούν και τα δικτυοκήπια.
Α2. οι δράσεις «11. Οργάνωση για ιχνηλασιμότητα» και «12. Μηχανοργάνωση των συστημάτων ελέγχου ποιότητας» αναγράφονται και στην Παρέμβαση 6. «Παρέμβαση Π2-47.FV.1η: Συστήματα ιχνηλασιμότητας και πιστοποίησης στα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών». Προτείνεται να παραμείνει μόνο στη δεύτερη περίπτωση.

Β. «Παρέμβαση Π2-47.FV.1γ: «Κατάρτιση, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών…» :
Β1. Η δράση «ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας» είναι απόλυτα αναγκαία για τη συνολική λειτουργία μίας Ο.Π. και τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την ποιότητα των υπηρεσιών της και κρίνεται θετική. Προτείνεται να διευρυνθεί και στις γενικότερες δαπάνες του Ε.Π. συμπεριλαμβάνοντας στις κατάλληλες Παρεμβάσεις τόσο άυλες δράσεις όπως π.χ. πληρωμή εξωτερικού συνεργάτη Τεχνικού Ασφαλείας όσο και προμήθεια εξοπλισμού (π.χ. συστήματα πυρόσβεσης, κλιματισμός, απινιδωτές, ΜΑΠ, μηχανήματα καθαριότητας κλπ)

Γ. Παρέμβαση Π2-47.FV.1ζ: «Συστήματα ποιότητας στα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών»:
Γ1. Στις επιλέξιμες δράσεις προτείνεται να περιλαμβάνονται και οι δράσεις συνεργασίας με εξωτερικούς συμβούλους για την ανάπτυξη των συστημάτων ποιότητας
Θεοδωρόπουλος Σάββας -Agro Q O.E. Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η παρέμβαση 1. Π2-47.FV.1α: «Επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία, έρευνα και πειραματικές και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής στα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών» περιλαμβάνει πολλές περιβαλλοντικές δαπάνες.

Στο τέλος της παρέμβασης να προστεθεί η παράγραφος που υπάρχει και στις παρεμβάσεις 2 και 3:
"Οι δαπάνες για δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους τομεακούς στόχους (ε) και (στ) του άρθρου 46 του Καν(ΕΕ)2021/2115, συνυπολογίζονται στο ποσοστό 15% της παραγράφου 7(α) του άρθρου 50 του Καν(ΕΕ)2021/2115 και οι δαπάνες που εξυπηρετούν τον στόχο (δ) του άρθρου 46 συνεισφέρουν στο ποσοστό 2% της παραγράφου 7(γ) του άρθρου 50 του Καν(ΕΕ)2021/2115 ."
Σελίδα 9, δαπάνη 24 "...τις απαιτήσεις-ανάγκες της ΟΠ/ΕΟΠ". Το "γεωργικής εκμετάλλευσης" πρέπει να είναι λάθος
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Υποβολή του Σχολιασμού σας
Μοιραστείτε Τοποθεσία

Η κοινοποίηση της τρέχουσας τοποθεσίας σας, ενώ δημοσιεύετε μια νέα ανάρτησης συζήτησης, επιτρέπουν στους θεατές να προσδιορίσουν τη θέση που βρίσκεστε.

Γεωγραφικό πλάτος:
Γεωγραφικό μήκος:
Captcha
Για να προστατεύσουμε τον ιστότοπό μας από τα bots και τα μη εξουσιοδοτημένα σενάρια, θα πρέπει να εισαγάγετε τους παρακάτω κωδικούς captcha πριν δημοσιεύσετε την ανάρτησης συζήτησης σας.