ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης Π3-77-1.1 « Συσταση Ομαδων και Οργανωσεων Παραγωγων » στον τομεα της Γεωργιας του Στρατηγικου σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης της Ελλαδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027
  3. Τετάρτη, 19 Ιουλιου 2023
  4.  Εγγραφή μέσω email

ΑΡΘΡΟ 1

Στόχος της Παρέμβασης

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενθάρρυνση των γεωργών – κτηνοτρόφων να συστήσουν/συμμετάσχουν σε συλλογικά σχήματα (ομάδες παραγωγών ή οργανώσεις παραγωγών) στον τομέα της γεωργίας που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.

Αποδεκτός Σχολιασμός
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Στόχος της παρούσας παρέμβασης αλλά και γενικότερα της σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών είναι η ενθάρρυνση των αγροτών να συνεργαστούν μεταξύ τους στο πλαίσιο τέτοιων συλλογικών σχημάτων ώστε να ενισχύουν τη συλλογική διαπραγματευτική ισχύ και την εμπορική διείσδυσή τους σε μία ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Παράλληλα, και όπως αναγνωρίζεται σε επίπεδο ΕΕ, τα σχήματα αυτά λειτουργούν ως προνομιακές δομές διάδοσης της γνώσης και της καινοτομίας στον αγροτικό πληθυσμό, συνεισφέροντας στην ευρύτερη οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.
Προκειμένου η παρέμβαση να συμβάλλει σε αυτή την αναπτυξιακή κατεύθυνση, θα πρέπει να παρέχει κίνητρα όχι μόνο για την αρχική ένταξη των παραγωγών σε τέτοια σχήματα αλλά και για την μεγέθυνση τους τόσο σε επίπεδο παραγωγών - μελών όσο και σε επίπεδο εμπορευθείσας αξίας.
Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο εθνικής σημασίας στόχος είναι να οδηγεί η παρέμβαση τις Ομ./ΟΠ σε αυτή την κατεύθυνση, π.χ. μέσω ενισχυμένων κριτηρίων μοριοδότησης και αυξημένης έντασης στήριξης στη λογική βαθμίδων που λαμβάνουν υπόψη συνδυαστικά αριθμό παραγωγών – μελών και επίπεδο εμπορευθείσας αξίας. Αντίστοιχες προσεγγίσεις έχουν υιοθετήσει κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο κράτη μέλη όπως η Ιταλία (εφαρμογή σε περιφερειακό επίπεδο). Είναι θετικός ο εμπλουτισμός της στόχευσης του επιχειρηματικού σχεδίου, ωστόσο οι προαναφερόμενες παράμετροι της μεγέθυνσης θα έπρεπε να έχουν αυξημένη βαρύτητα.
Πληθώρα επιπλέον στοιχείων και προτάσεων για τις Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών παρουσιάζονται στην μελέτη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τίτλο «Οι Οργανώσεις Παραγωγών στην Ελληνική γεωργία» https://www.c-gaia.gr/product/oi-organoseis-paragogon-stin-elliniki-georgia/


Υπάρχουν σχολιασμοί σε αυτή τη ανάρτηση, αλλά δεν επιτρέπεται να τις δείτε.
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1011
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 838
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα82
Εχθές647
Αυτή την εβδομάδα3462
Αυτόν το μήνα2421
Σύνολο1364399

Ποιος είναι Online

1
Online

05 Μαΐου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: