ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος πλαισιου εφαρμογης της Δρασης 4.1.5 «Υλοποιηση επενδυσεων με στοχο την ανθεκτικοτητα, τη βιωσιμοτητα και την ψηφιακή οικονομικη ανακαμψη των γεωργικων εκμεταλλευσεων»
  3. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 5: Επιλεξιμότητα φυσικών και νομικών προσώπων

Δικαιούχοι των δράσεων της παρούσας μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εφόσον κατά την υποβολή του αιτήματος στήριξης πληρούνται οι κατά περίπτωση προϋποθέσεις:

  1. Τα φυσικά πρόσωπα που θέτουν υποψηφιότητα, πρέπει:
    • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να μην έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
    • Να έχουν υποβάλλει παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2022.
    • Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.
    • Να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ταμείο του εσωτερικού ή εξωτερικού, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας του άρθρου 37 του Ν. 3996/2011, όπως ισχύει και του άρθρου 5, παράγραφος γ, του Ν.1287/1982.
    • Να μην εκτίουν ποινή φυλάκισης.
    • Να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή να είναι νέοι γεωργοί του υπομέτρου 6.1 για τους οποίους δεν έχουν περάσει τέσσερα έτη από την απόφαση ένταξής τους στο μέτρο. Δεν είναι επιλέξιμοι οι νεοεισερχόμενοι επαγγελματίες αγρότες με εξαίρεση όσους υπέβαλαν αίτηση στήριξης από το μέτρο 6.1, οι αιτήσεις τους κρίθηκαν επιλέξιμες αλλά δεν καλύπτονταν από το περιφερειακό όριο πίστωσης.
  2. Τα νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου που θέτουν υποψηφιότητα, πρέπει:
    • Να έχουν υποβάλλει παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2022.
    • Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα.
    • Να έχουν διάρκεια τουλάχιστον μέχρι τις 31.12.2033. Στην περίπτωση κατά την οποία η διάρκεια δεν ορίζεται ή έχει λήξει πρέπει να οριστεί ή να ανανεωθεί πριν την υποβολή της αίτησης στήριξης.
    • Να είναι δικαστικά φερέγγυα.
    • Να έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας και τουλάχιστον το 50% του κύκλου εργασιών τους να προέρχεται από την άσκηση της γεωργίας.
Υπάρχουν αγροτικές επιχειρήσεις που συστάθηκαν μετά την ολοκλήρωση τον δηλώσεων Οσδε με αμιγώς παραγωγική δραστηριότητα , επομένως δεν κατέστη δυνατόν να υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ , είναι νεοσύστατες , ιδιότητα που δεν απορρίπτουν οι προσκλήσεις. Θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ για την επιλεξιμότητα τους?

Σας ευχαριστώ
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσκλήσεων παρατηρείται το ηλιακό όριο των 61 ετών στα φυσικά πρόσωπο που επιθυμούν να καταθέσουν φάκελο και να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης.
Θεωρώ πως μια αύξηση του εν λόγω ορίου θα βοηθούσε επενδυτές με οικονομική επιφάνεια να καταθέσουν φάκελο δεδομένου πως το όριο συνταξιοδότησης είναι 67 ετη.
Ειδικότερα, μια ηλικιακή ομαδα για παράδειγμα 62-63-64-65 ετη που επιθυμούν να επενδύσουν για να αποφέρουν ένα μελλοντικό εισόδημα στην σύνταξη τους η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πενιχρή, θα μπορούσαν να μην αποκλειστούν από το να έχουν αυτή έστω την δυνατότητα ή πιθανότητα.
Εννοείται να δοθεί προτεραιότητα στην νέα γενιά αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα( όχι η προτεραιότητα) σε κάποιον να μπορεί να αιτηθεί ένταξη στα υπόψη σχέδια.
Σας ευχαριστώ.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.