ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοσελίδας
  2. Λεπτομέρειες εφαρμογής των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠAA της Ελλάδας 2014-2020
  3. Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
  4.  Εγγραφή μέσω email

Δείτε εδώ το Παράρτημα 3

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (Χρήστος Καρατζάς) Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Θα πρέπει να δημοσιευτεί ο αλγόριθμος ώστε να είναι εφικτή η αξιολόγηση των επενδύσεων που επιθυμούν να υλοποιήσουν οι παραγωγοί.

Ο κατά παρέκκλιση πίνακας δεν αναφέρει αν αφορά εκτάσεις/ζώα στην υφιστάμενη ή στη μελλοντική κατάσταση.
ΔΟΥΚΗΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
2) Σελ. 104 Παράρτημα 3. Χωρίς να γνωρίζω τον αλγόριθμο TEReS , από τον πίνακα με τις κατά παρέκκλιση ενισχύσεις και για δενδροκομικούς ελκυστήρες ορίζεται για εκμεταλλεύσεις κατ’ ελάχιστο 20 στρ. ως ανώτατη ιπποδύναμη οι 50 hp. Δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των δενδροκαλλιεργειών (τουλάχιστον στον νομό Πέλλας ) καλλιεργείται σε ορεινά – επικλινή εδάφη, η εν λόγω ιπποδύναμη δεν δύναται να καλύψει αγροτική εκμετάλλευση οποιουδήποτε μεγέθους (είναι αδύνατο να ‘τραβήξει’ τον νεφελοψεκαστήρα). Επομένως η μέγιστη ιπποδύναμη άνευ αλγορίθμου θα πρέπει να κυμανθεί στα ρεαλιστικά επίπεδα της προκήρυξης του 2011 (δενδροκομικοί 85hp – Γεωργικοί 100hp).
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1. Ο τρόπος υπολογισμού της μέγιστης αποδεκτής ιπποδύναμης ενός γεωργικού ελκυστήρα όπως αναφέρεται στο Παράρτημα 3, σελ. 104, θα γίνεται με τη χρήση του αλγόριθμου TEReS, ο οποίος αναπτύχθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρούμε απαραίτητη τη δημοσίευση του σε επίπεδο διαβούλευσης, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε έγκαιρα ορθή συμβουλευτική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

2. Στον πίνακα κατά παρέκκλιση του ανωτέρου αλγόριθμου υπολογισμού της ιπποδύναμης, στην επενδυτική δαπάνη του κτηνοτροφικού ελκυστήρα πέραν των αιγοπροβάτων και των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής απουσιάζουν οι λοιπές εκτροφές οι οποίες έχουν αδιαμφισβήτητα ανάγκες σε γεωργικό ελκυστήρα π.χ. μονάδες πάχυνσης μόσχων, αγελάδες κρεοπαραγωγής ή μικτής κατεύθυνσης, όπως επίσης και οι μονάδες χοιροτροφίας.
ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΣΜΕΛΗ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ο αλγόριθμος Τερες είναι ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο για να μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται για να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επένδυση.
Π.χ. Αν ένας παραγωγός καλλιεργεί 500 στρ. 400 με ανοιχτές καλλιέργειες όπως βαμβάκι και σιτάρι μαλακό και 100 στρ ροδάκινα και έχει επιδοτηθεί για γεωργικό ελκυστήρα το 2012 αλλά στην εκμετάλλευσή του χρειάζεται άλλους δύο τι θα απαντήσουμε;
Πρέπει να ζητήσει προσφορές για ελκυστήρα έως 80 ίππους δενδροκομικό ή έως 120 για ανοιχτές καλλιέργειες ή και τα δύο;
Σας παρακαλώ δημοσιεύστε το αλγόριθμο ΓΡΗΓΟΡΑ!
Όσο αφορά την μέθοδο εκλογής γεωργικού ελκυστήρα κατά παρέκκλιση χωρίς την χρήση του αλγόριθμου, θεωρώ ότι για αμπελουργικούς - δενδροκομικούς ελκυστήρες (για Καλλιέργεια δενδρωδών καλλιεργειών ή/και αμπελώνων σε έκταση τουλάχιστον 20 στρεμμάτων) η δυναμικότητα έως 50 HP είναι πολύ περιορισμένη.
Θεωρώ ότι για αυτήν την κατηγορία καλλιέργειας θα έπρεπε να ήταν έως 75 hp. (για λόγους ασφαλείας και καλύτερης καλλιεργητικής ικανότητας )
Παραπομπές
  1. http://pconsult.minagric.gr/images/diavouleuseis/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91_3_-_%CE%9C%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%95%CE%BB%CE%BA%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1.pdf
Καλτσαράς Αγγελος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στο τελος του παραρτήματος 3 υπάρχει πίνακας που κατά παρέλκλιση των γραφομένων στο παράρτημα ενισχύει γεωργικούς ελκυστήρες , χωρίς μελετη υπολογισμου της ιπποδύναμης με τη χρησιμοποίηση του αλγόριθμου ,σε εκμεταλλεύσεις μέχρι 100 στρέμματα, δυναμικότητας εως 70 ίππους.
Αν κάποιος εχει εκμετάλλευση εως 100 στρέμματα και θελει να αγοράσει γεωργικο ελκυστήρα πανω απο 70 ίππους μπορεί να το κάνει εφοσον χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο και τεκμηριώσει τη σκοπιμότητα αγοράς;.Αν ναι τότε καλο θα είναι να προστεθεί στο παράρτημα και η συγκεκριμένη επισήμανση ,δεδομένου ότι, ετσι οπως παρουσιάζεται θεωρείται ότι οσοι έχουν μεχρι 100 στρέμματα εκμετάλλευση δεν μπορούν να επιδοτηθούν για αγορά ελκυστήρα μεγαλύτερης δυναμικότητας .
Παραπομπές
  1. http://pconsult.minagric.gr/images/diavouleuseis/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91_3_-_%CE%9C%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%95%CE%BB%CE%BA%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1.pdf
Αικατερίνη Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ο τρόπος υπολογισμού της μέγιστης αποδεκτής ιπποδύναμης ενός αγροτικού ελκυστήρα περιγράφεται στο παράρτημα ΙΙΙ, όμως στο εν λόγω παράρτημα δεν περιγράφεται ο αλγόριθμος (TEMPORAL ENERGY REQUIREMENT SATISFACTION) που εν τέλει θα διαφωτίσει τους ενδιαφερόμενους για την επιλογή τους. Δηλαδή αναφέρεται απλά ότι ΘΑ υπάρξει ένας αλγόριθμος, ΑΛΛΑ αυτός δεν μας γνωστοποιείται ώστε να εκφέρουμε την άποψή μας.
Έχετε σκοπό να τον γνωστοποιήσετε σύντομα;
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1001
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 828
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα255
Εχθές549
Αυτή την εβδομάδα1945
Αυτόν το μήνα10336
Σύνολο1347177

Ποιος είναι Online

2
Online

29 Μαρτίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: