ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Διαβουλευση βαθμολογιας για την 3η Προσκληση για την υποβολη αιτησεων στηριξης προς ενταξη στο υπομετρο 6.1 «Εγκατασταση Νεων Γεωργων» του Προγραμματος Αγροτικης Αναπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλαδας 2014-2020»
  3. Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021
  4.  Εγγραφή μέσω email

 ΑΡΧΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

4. Χαρακτηριστικά περιοχών

Αλεξάνδρα Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ο κ. Στέλιος προφανώς δεν γνωρίζει ότι με αυτό που λέει το μόνο που θα καταφέρει είναι να ζημιωθούν η Καστοριά και τα Γρεβενά. Οι Κοζάνη και η φλωρινα δεν θα ανταγωνιστουν την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά την Καστοριά και τα Γρεβενά.

Οπότε η πρόταση είναι επειδή τα εργοστάσια είναι στην Κοζάνη και στην Φλώρινα να τιμωρηθούν η Καστοριά και τα Γρεβενά με λιγότερους επιλεγμένους νέους αγρότες;;

Επιπλέον, ξεχνάτε ότι τόσα χρόνια αντιμετοπιζόμαστε σαν Δυτική Μακεδονία και για αυτό τα Γρεβενά και η Καστοριά χάσανε χρήματα από πολλά ΕΣΠΑ επειδή φαινόταν υψηλό κ.κ. εισόδημα λόγω των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Τώρα στα δύσκολα ξαφνικά σπάει στα 2 η περιφέρεια;; Δυστυχώς οπισθοδρομικές απόψεις και έτσι η Δυτική Μακεδονία μένει πίσω.
Στελιος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Τα Γρεβενά και η Καστοριά δεν έχουν καμία σχέση με την λιγνιτικη δραστηριότητα,με την ίδια λογική θα πρέπει να πάρουν μόρια και η Βέροια Κιλκίς επειδή είναι δίπλα στις πληττομενες περιοχές.καλο θα είναι να πάρουν μορια η Κοζάνη Φλώρινα γτ η μετάβαση είναι βίαιη και η περιοχή είναι στο έλεος του Θεού πλέον.
Νομίζω καλό θα ήταν να μοριοδοτηθούν λίγο περισσότερο οι ορεινές περιοχές καθώς ο κλήρος είναι μικρός και υπολείπονται σε μόρια σε σχέση με άλλες περιοχές λόγω της μικρότερης τυπικής απόδοσης.
Αλέξανδρος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Δυστυχώς παρατηρώ κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρέπει να ευνοηθεί η ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας έναντι των ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Γρεβενών. Θα έπρεπε σαν κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας να έχουμε περιφερειακή συνείδηση και ο στόχος να ήταν κοινός προκειμένου η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αποσπάσει περισσότερα κονδύλια.

Πέρα της απολιγνιτοποίησης που θα επηρεάσει όλη την Δυτική Μακεδονία υπάρχουν και τα χρόνια προβλήματα που επηρεάζουν κάθε ΠΕ ξεχωριστά και έχουν οδηγήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να έχει τα χειρότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα.

Επομένως η ευνόηση δυο ΠΕ μέσα σε μια Περιφέρεια θα "καταστρέψει" την ευκαιρία να μπούνε νέοι στον πρωτογενή τομέα στις άλλες δυο ΠΕ.

Και επαναλαμβάνω ο στόχος θα έπρεπε να ήταν κοινός δηλαδή η αύξηση των χρημάτων για την πιο πληττόμενη Περιφέρεια της χώρας.
Κυριακίδης Ιάκωβος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η πρόσκληση που πρόκειται να αναγγελθεί θα περιλαμβάνει και τα κονδύλια της πρόσκλησης που είχε προδημοσιευτεί στις 11-11-2020 στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την μετρίαση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Λογικό είναι να αναμένουν οι αγρότες αυτών των Π.Ε. να έχουν κάποιου είδους ευνοϊκότερη μεταχείρηση. Θα πρέπει να προστεθεί εξτρά βαθμολογία για αυτές τις Π.Ε. που θα έχει νόημα και θα δίνει κάποιου είδους προτεραιότητα εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα θα πρέπει οι υποψήφιοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Κοζάνης ή Π.Ε. Φλώρινας να μοριοδοτούνται το λιγότερο με 5 μόρια σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους.
Δημήτρης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Είμαι ένας 26χρονος κάτοικος ενός μικρού χωριού που μέρα με τη μέρα παρακμάζει. Πρέπει να δώσετε περισσότερα μόρια σε κατοίκους χωριών με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων. Μην αφήσετε τα χωριά μας να σβήσουν από το χάρτη. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ σπούδασαν κάτι το εντελώς διαφορετικό παρέμειναν στον τόπο τους και προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό, βοηθήστε τους! Επίσης πρέπει να δοθεί μοριοδότηση σε όλους τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, η μόρφωση πρέπει να επιβραβεύεται και όχι να περιθωριοποιείται και να αποκλείεται.
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
ΣΤΙΣ 11-11-2020 ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;;; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ;;;
Αργύρης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αρχική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να διατεθούν περισσότερα χρήματα και στις 4 περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας λόγω των γνωστών προβλημάτων και αλλαγών.

Από την στιγμή που κακώς δεν έγινε αυτό, όπως είδαμε στην προδημοσίευση του κειμένου που έγινε εχθές, θα ήταν τεράστιο λάθος να δοθούν ειδικά πλεονεκτήματα εντός μίας περιφέρειας υπέρ κάποιων περιφερειακών ενοτήτων (υπέρ ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας) και έτσι να μειωθούν δραματικά οι εγκεκριμένοι στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες (έναντι-κατά ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Γρεβενών).

Έτσι, διαφωνώ με το σχόλιο που παρέθεσε ο κ. Σπήλιος Νικόλαου για τους λόγους που προανέφερα.

Ευχαριστώ!
ΓΙΩΡΓΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
ΟΛΑ καλα ειναι δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος για καμια αλλαγη εδω
Σπήλιος νικολαου Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
καλο θα ειναι να μοριοδοτηθούν και οι περιοχες κοζανης-φλωρινας λογο μεταλιγνιτικης εποχης
ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ 4.1 ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ 50% ΣΤΟ 100 ΔΗΛ. 2,5 μόρια
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1009
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 836
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα428
Εχθές579
Αυτή την εβδομάδα2239
Αυτόν το μήνα7234
Σύνολο1355573

Ποιος είναι Online

6
Online

19 Απριλίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: