ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος των τυπων και των τεχνικων προδιαγραφων κατασκευης θερμοκηπιων και θαλαμων καλλιεργειας μανιταριων καθως και θερμοκηπιων και θαλαμων θερμοκηπιακου τυπου φαρμακευτικης κανναβης και διαδικασια εγκρισης και ελεγχου αυτων
  3. Τρίτη, 28 Απριλίου 2020
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 10

Συστήματα εμπλουτισμού με διοξείδιο του άνθρακα-
υδροπονίας ή αεροπονίας -  άρδευσης

1. Για τον εμπλουτισμό με διοξείδιο του άνθρακα, του χώρου του θερμοκηπίου, από τα καυσαέρια του συστήματος θέρμανσής του, απαιτείται η χρήση:
α) λέβητα – καυστήρα ρυθμιζόμενης συνεχούς λειτουργίας.
β) συστήματος καθαρισμού των καυσαερίων.
γ) συσκευής μονοξειδίου του άνθρακα που διακόπτει την ροή και
δ) δεξαμενής για την αποθήκευση θερμού νερού μεγέθους 7,5 κυβικών μέτρων [m3] έως 15 κυβικών μέτρων [m3] ανά στρέμμα.
ε) μετρητή CO2 του χώρου.
στ) ελεγκτή συνδεδεμένου με τον μετρητή CO2 του χώρου και τον διακόπτη παραθύρων.
2. Στις εγκαταστάσεις που προορίζονται για υδροπονική ή αεροπονική καλλιέργεια απαιτείται επιπλέον, η κατασκευή δεξαμενής συλλογής των προς απόρριψη διαλυμάτων στράγγισης. Το μέγεθος της δεξαμενής αυτής είναι ανάλογο της συνολικής έκτασης και του είδους της καλλιέργειας του θερμοκηπίου.Στην περίπτωση εφαρμογής συστήματος υδροπονίας κλειστού τύπου, τοποθετούνται δύο δεξαμενές, ενώ στην περίπτωση εφαρμογής συστήματος υδροπονίας ανοικτού τύπου τοποθετείται μία δεξαμενή.
3. Το σύστημα άρδευσης των θερμοκηπίων και των θαλάμων πρέπει να είναι ομοιόμορφο σε όλη την έκταση της καλλιέργειας και ανάλογο με την εφαρμοζόμενη μέθοδο καλλιέργειας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αρθρο 10
Ο εμπλουτισμός του χώρου καλλιέργειας με διοξειδιο του άνθρακα (αερολίπανση) ειναι δυνατόν να επιτυγχάνεται και με εκτόνωση διοξειδίου του άνθρακα στο χώρο,το οποίο βρίσκεται σε ειδική δεξαμενή εκτός της μονάδος καλλιέργειας,πέρα απο τη χρηση των καυσαερίων με τις κατάλληλες διατάξεις.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.