ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος των τυπων και των τεχνικων προδιαγραφων κατασκευης θερμοκηπιων και θαλαμων καλλιεργειας μανιταριων καθως και θερμοκηπιων και θαλαμων θερμοκηπιακου τυπου φαρμακευτικης κανναβης και διαδικασια εγκρισης και ελεγχου αυτων
  3. Τρίτη, 28 Απριλίου 2020
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 28

 Μεταβατικές διατάξεις  

Θερμοκήπια ή θάλαμοι καλλιέργειας μανιταριών, στα οποία είχαν δοθεί εγκρίσεις τύπου  είτε από  την τέως Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος είτε από το ΥΠΑΑΤ και  έχουν εγκατασταθεί πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης υποχρεούνται εντός ΤΡΙΩΝ ετών από την έναρξη ισχύος της, να συμμορφωθούν με αυτές και να αιτηθούν νέας έγκρισης.

Eυάγγελος Πασίδης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Τα ήδη υπάρχοντα θερμοκήπια να αιτηθούν ελέγχου και πιστοποίησης εαν πληρούν τις προδιαγραφές της παρούσας απόφασης και όχι να αιτηθούν νεας έγκρισης.
Καθηγητής Α.Χ.Παππάς Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Βελτιωτικές προτάσεις για τα υπάρχοντα θερμοκήπια:

1) Θερμοκήπια ή θάλαμοι καλλιέργειας μανιταριών, στα οποία είχαν δοθεί εγκρίσεις τύπου είτε από την τέως Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος είτε από το ΥΠΑΑΤ και έχουν εγκατασταθεί πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσης απόφασης υποχρεούνται εντός ΤΡΙΩΝ ετών από την έναρξη ισχύος της, να συμμορφωθούν με αυτές και να αιτηθούν ελέγχου και πιστοποίησης.

(Αιτιολόγηση: Υφιστάμενα θερμοκήπια εγκεκριμένου τύπου χρήζουν μόνο ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 27 της παρούσης απόφασης. Η υποβολή από τους ιδιοκτήτες-παραγωγούς των τεχνικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο δεύτερο υποφάκελο του άρθρου 14 της παρούσας απόφασης και αφορά τους κατασκευαστές για την χορήγηση έγκρισης μελλοντικών εγκαταστάσεων, δεν είναι ούτε απαραίτητος ούτε εφικτός)

2)Υφιστάμενα θερμοκήπια εγκεκριμένου τύπου είτε από την τέως Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος είτε από το ΥΠΑΑΤ για τα οποία έχει χορηγηθεί έγκριση για εγκατάσταση μονάδας καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, πριν την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, πρέπει να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις αυτής και να αιτηθούν ελέγχου και πιστοποίησης.

(Αιτιολόγηση: Υφιστάμενα θερμοκήπια εγκεκριμένου τύπου χρήζουν μόνο ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 27 της παρούσης απόφασης. Η υποβολή από τους ιδιοκτήτες-παραγωγούς των τεχνικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο δεύτερο υποφάκελο του άρθρου 25 της παρούσας απόφασης και αφορά τους κατασκευαστές για την χορήγηση έγκρισης μελλοντικών εγκαταστάσεων, δεν είναι ούτε απαραίτητος ούτε εφικτός)

3) Σύστημα εξαερισμού (άρθρα 9 & 21)
Η απόσταση μεταξύ των θερμοκηπιακών μονάδων απαιτείται να είναι μεγαλύτερη των 3.0 μέτρων, εφόσον έχουν σύστημα πλευρικού φυσικού εξαερισμού.

(Αιτιολόγηση: Για τα υφιστάμενα και εγκεκριμένα θερμοκήπια από την ΑΤΕ και το ΥΠΑΑΤ η απόσταση αυτή ήταν απαραίτητη στην περίπτωση που προβλέπονταν στον τύπο του θερμοκηπίου μόνο πλευρικός αερισμός. Όταν υπήρχε αερισμός οροφής αυτός ο περιορισμός της απόστασης των 3 μέτρων μεταξύ των θερμοκηπιακών μονάδων δεν είναι απαραίτητος, καθόσον δεν εξυπηρετούσε κανένα σκοπό).
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1001
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 828
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα53
Εχθές549
Αυτή την εβδομάδα1743
Αυτόν το μήνα10134
Σύνολο1346975

Ποιος είναι Online

2
Online

29 Μαρτίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: