ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Αιτησεις για κατα παρεκκλιση αδειες διαθεσης στην αγορα των φυτοπροστατευτικων προϊοντων
  3. Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021
  4.  Εγγραφή μέσω email

 

Το παρόν τίθεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 23/02/2021

 

Δείτε το Έντυπο 4 - Τμήμα Γ' εδώ.

 

Αρβανίτης Θεόδωρος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Κατά την προσωπική αλλά και επιστημονική μου άποψη, το CONDOR είναι απαραίτητο, για τους εξής λόγους:

1. Είναι το μόνο με τόσο μεγάλο εύρος αποτελεσματικότητας, έναντι των νηματωδών
2. Η σχέση κόστους - απόδοσης στην καλλιέργεια, είναι δραματικά υπερ του CONDOR και κατά των υπολοίπων νηματωδοκτόνων, τα οποία λειτουργούν κυρίως ως νηματοστατικά, έχουν ήδη εκδηλώσει σημάδια ανάπτυξης ανθεκτικότητας και παράλληλα ακόμα και οι μικρές προσβολές που σίγουρα θα συμβούν, αν χρησιμοποιήσουμε αυτά, μειώνουν δραματικά το ύψος της παραγωγής.
3. Τα ζητήματα μειωμένης υπολειμματικότητας στο προϊόν. Η χρήση του CONDOR, δεδομένου ότι γίνεται πριν τη μεταφύτευση, δεν αφήνει ίχνη υπολειμματικότητας στο προϊόν, σε αντίθεση με άλλα νηματωδοκτόνα σκευάσματα, που αν και οι ανιχνεύσεις τους είναι εντός MRL, εντούτοις αποτελούν ανιχνεύσεις που δεν επιθυμούν οι μεγάλοι πελάτες των παραγωγών.
4. Για να διαφυλάξουμε τα ήδη υπάρχοντα Post-Plant νηματωδοκτόνα. Αν συνεχίσουμε τη χρήση μόνο των νηματωδοκτόνων που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, τότε είναι βέβαια η ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Με τη χρήση του CONDOR, προστατεύουμε και αυτά τα σκευάσματα, ώστε να είναι για μεγαλύτερο χρόνο αποτελεσματικά ...

Σημειωτέων πως δεν διατηρώ κανένα κατάστημα Γεωργικών Εφοδίων και δεν έχω ουδεμία εμπορική σχέση με την εταιρεία που το διακινεί.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Καλλιεργούμε θερμοκήπια στην Κρήτη εδώ και πολλά χρόνια και αρκετά στρέμματα που έχουν αυξημένο πρόβλημα με νηματώδεις θα ήταν αδύνατον να καλλιεργηθούν χωρίς το CONDOR, νομίζω ότι δεν είναι θέμα προς συζήτηση, μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!!
Στην περιοχή της Ιεράπετρας είναι εντελώς απαραίτητο το CONDOR για μεγάλο αριθμό θερμοκηπίων που έχουν πρόβλημα με νηματώδεις και δεν μπορούν να καταπολεμηθούν με διαφορετικό τρόπο, χρειάζεται , είναι απαραίτητο, διαφορετικά θα ζημιωθούμε με παραπάνω έξοδα και στο τέλος θα χρειαστεί να ξεπατώσουμε την καλλιέργεια πριν καν μπει στην παραγωγή. Παρακαλώ δείτε το θετικά, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ!!!
Το CONDOR είναι το μόνο που κάνει ολοκληρωμένη δουλειά στο πρόβλημα των νηματωδών, θεωρώ ότι χωρίς αυτό τουλάχιστον το 15% των στρεμμάτων θερμοκηπίων θα μείνουν ακαλλιέργητα, πρέπει να πάρει οπωσδήποτε άδεια τουλάχιστον 120 ημερών.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.