ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ
  2. Μετρα ελεγχου της αγορας του γαλακτος
  3. Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
  4.  Εγγραφή μέσω email

1. Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εμπίπτουν όλοι οι παραγωγοί και αγοραστές γάλακτος, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 1.

2. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ορίζεται ως η αρμόδια αρχή για τη διενέργεια των ελέγχων σε εφαρμογή της παρούσας, καθώς και για τη λειτουργία και τη διαχείριση της διαδικτυακής εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 5 της παρούσας, εφεξής «αρμόδια αρχή ελέγχου».
Η Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) ορίζεται ως η αρμόδια αρχή για την εποπτεία των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε εφαρμογή της παρούσας, καθώς και της λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 5 της παρούσας, εφεξής «εποπτεύουσα αρχή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ) Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
2. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Από το πεδίο εφαρμογής της ΚΥΑ απουσιάζει ο σημαντικότερος από πλευράς ανομίας κρίκος της αλυσίδας που είναι η μαζική εστίαση. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να παραγει κανείς με τον σωστό και νόμιμο τρόπο φέτα και να στο τέλος να μην πωλείται γιατί αντικαθίσταται παράνομα στο σημείο της εστίασης από τα λευκά τυριά. Αν δεν περιληφθει και αυτό το στάδιο στους ελέγχους και τις κυρώσεις τότε η ΚΥΑ θα έχει κάνει «μια τρύπια στο νερό» μεταθέτοντας το πρόβλημα από την πρωτογενή παραγωγή στην μεταποίηση (έκτος εάν σε αυτό ακριβώς αποσκοπει το ΥΠΑΑΤ με αυτή την ΚΥΑ).
3. ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ: Οι αρμόδιες αρχες πρέπει να είναι δυο. Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την πρωτογενή παραγωγή και ο ΕΦΕΤ ο οποίος για την μεταποιηση φθανοντας μέχρι και την λιανική πώληση & τη μαζική εστίαση.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. Μετρα ελεγχου της αγορας του γαλακτος
  3. # 1
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή την ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν την ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.