ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 10 : Καταργούμενες διατάξεις 

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καταργείται το πδ 373/1985 «Ερασιτεχνική-Αθλητική Αλιεία» (Α’ 131).

 

Προτείνεται η άμεση επανεξέταση της αντισυνταγματικής και άδικης απαγόρευσης του Θερμαϊκού, με εξιλαστήρια θύματα, το σύνολο των υποβρυχίων αλιέων ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ και ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το παρακράτος που επέβαλλε το ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΔ 68/2009 Άρθρο 9 παρ.2γ. συνεχίζει να ΄΄τιμωρεί΄΄ μεροληπτικά -εκθέτοντας σε κίνδυνο- έννομους πολίτες και εξαναγκάζοντάς τους σε ψυχική και οικονομική εξουθένωση.(ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΘΟΥΝ 100-120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ για μια και μόνο εξόρμηση). Η συγκεκριμένη κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τον παλμό της πλειονότητας των Ελλήνων και να περιθωριοποιήσει τις ακραίες φωνές. Η άρση ή τροποποίησή του παραπάνω Άρθρου θα επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη όλων αυτών που σήμερα ταπεινώνονται άδικα , διαψεύδοντας σχολιασμούς για ρυμούλκηση των Αρχών από καθεστωτικά αναχρονιστικά συμφέροντα, τα οποία και βλάπτουν -και θα συνεχίζουν να βλάπτουν αν υφίστανται- σοβαρά την ίδια την πατρίδα μας.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 1
Περιανδρος Κριτσιλιγκος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά μας πικραίνει
Καταψηφίζω τη σχετική πρόταση για την Ερασιτεχνική και Αθλητική Αλιεία
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 2
Σύμφωνα με επιστολή μας Aρ.Πρ. 4103/28-5-2021 περί αντιρρήσεων- προτάσεων στο σχέδιο ΠΔ για επικαιροποίηση ελάχιστων κανόνων για την εξασφάλιση αποτελεσματικής διενέργειας, διαχείρισης, ελέγχου και παρακολούθησης αλιείας αναψυχής στην χώρα.
Παραπομπές
  1. https://peea.com.gr/focus-fm-103-6-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be/
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 3
Για την μείωση των αλιευμάτων δεν φταίει ο ερασιτέχνης ψαράς αλλά ο ερασιτέχνης νομοθέτης. Είναι απίστευτα υποκριτικό να υποβάλλονται σε απαγορεύσεις οι ερασιτέχνες, ειδικά οι ερασιτέχνες από παραλία, με τις ελάχιστες ποσότητες που αλιεύουν χωρίς να προκαλούν καμία ζημία, όταν οι επαγγελματίες που προκαλούν μόνιμη καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος επιτρέπεται να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
Το ψάρεμα κύριοι για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες είναι μια παραδοσιακή απασχόληση αιώνων. Είναι για το λαό μας που ζούσε πάντα δίπλα στη θάλασσα μια μορφή ψυχοθεραπείας, αποφόρτισης και επαφής με τη φύση. Υπάρχουν χιλιάδες έλληνες για τους οποίους είναι ο μοναδικός τρόπος διασκέδασης.
Συνεχίστε με απαγορεύσεις που βρήκατε την ευκαιρία να επιβάλλετε εν μέσω πανδημίας και θα λάβετε το τίμημα.
Ειδικά η απαγόρευση του ψαρέματος με ζωντανό σκουλήκι είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει ακόμα και εξαφανισμένα είδη.
Απορώ που βρήκατε τέτοιους συμβούλους εμπειρογνώμονες και νομοθέτες.
Αν θέλετε να προστατέψετε το θαλάσσιο περιβάλλον και τους κατοίκους του κάντε κάτι απλό. Δημιουργήστε ζώνες αυστηρά ελεγχόμενης ολικής απαγόρευσης αλιείας όπου θα βρίσκει καταφύγιο η θαλάσσια ζωή και θα εμπλουτίζει και τις υπόλοιπες περιοχές. Τριγωνικά οικόπεδα που η μια μόνο κορυφή τους θα εφάπτεται σε ακτή ΄και μέσα στα οποία δε θα μπαίνει κανείς να ψαρέψει, θα δώσει λύσεις που δεν φαντάζεστε. Στο τέλος όλοι θα ασκούν τη δραστηριότητά τους και τα αλιεύματα θα αυξάνονται. Θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 4
Πλουμιδης Ευαγγελος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Αυτά που έχω να πω όσο το δυνατόν με λιγότερα λόγια είναι τα εξής:
1. Σίγουρα χρειαζόταν επικαιροποιηση η νομοθεσια για την ερασιτεχνική αλιεία.
2. Όσον αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πασιφανές ότι αυτός ή αυτοί που το έφτιαξαν δεν έχουν καμία σχέση με τη θάλασσα, δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το αντικείμενο "αλιεία" και τα ψάρια τα γνωρίζουν μόνο όταν τα βλέπουν στον πάγκο του ψαρα και διαβάζουν το ταμπέλακι. Έφτιαξαν ένα νομοσχέδιο εντελως προχειρα με μονο σκοπό να ικανοποιήσουν τους επαγγελματίες ψαραδες. Γιατί τουλάχιστον δεν ζητησαν απόψεις από τους Λιμενικούς επιθεωρητές αλιείας ώστε να πάρουν την άποψη τους και να τους βοηθήσουν στο τι να προσέξουν. Η νομοθεσία πρέπει να δημιουργεί αλιευτικη παιδία και όχι τρομοκρατία.
Α. Καταρχήν συμφωνώ με την δυνατότητα ένας ψαράς να δικαιούται 4 κιλά ψάρια + ένα ψάρι ανεξάρτητων κιλών. Είναι το μόνο σωστό στο νομοσχέδιο.
Β Γιατί απαγορεύεται το ζωντανό στους ερασιτέχνες; Δηλαδή αν παω για κάθετη με ζωντανό καραβιδακι είμαι παράνομος; Σε κανένα κράτος στον κοσμο δεν απαγορεύεται το ψάρεμα με ζωντανό. Γιατί να μη μπορει ο ερασιτεχνης ψαράς να πιάνει ένα καλαμάρι και να το ψαρεύει ζωντανό ως δόλωμα ώστε να έχει τη δυνατότητα να πιάσει ένα μόνο αξιοπρεπές ψάρι για να φάει η οικογένεια του;
Γ. Γιατί να απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικών μηχανισμών; Υπαρχουν ψαρεματα που χωρις ηλεκτρικο μηχανισμο είναι αδυνατον να γινουν. Δεν είναι όλοι οι ερασιτέχνες ψαράδες νέοι και υγιείς. Πολλοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι. Άλλοι έχουν κάποια αναπηρία και δεν μπορούν να ανακτήσουν την πετονιά τους με αποκλειστικα την δική τους μυϊκή δύναμη; Αυτοί δηλαδή δεν έχουν ψυχή; Δεν επιτρέπεται να ευχαριστηθουν το ψάρεμα;
Γιατί τετοια διάκριση;
Δ. Τέλος γιατί να επιτρέπεται να πιάνει ο ερασιτέχνης μόνο 4 συναγρίδες ή μόνο 4 φαγκρια; Αν κ εγω στα 30 χρονια που ασχολουμαι με το ψαρεμα, 3 συναγριδες (οχι 4) δεν επιασα ποτε μου. Αν για τα συγκεκριμένα ψάρια υπάρχει επιστημονική μελέτη και κινδυνεύουν με εξαφάνιση, να ληφθουν μετρα και να απαγορευτούν από όλους (ερασιτέχνες και επαγγελματίες).
Επισης πιστευω πως θα πρέπει επιτέλους να διορθωθεί το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος για την συναγρίδα από τα 8 εκ.στα 30 εκ.
Τελειώνοντας αυτο που θέλω πω είναι ότι για να είναι βιώσιμο το θαλάσσιο οικοσύστημα και τα αλιεύματα θα πρέπει να ευαισθητοποιηθουν και να αποκτήσουν παιδία όλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ποια είναι τα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη αλιευμάτων και να αποφεύγονται τα υπολοιπομενα δια ροπάλου. Γιατί πρέπει να επιτρέπονται στους επαγγελματίες μανωμενα δίχτυα με μάτι μικρότερο από 44 χιλιοστά (22 Χιλ. πλευρά) τα οποία πιανουν τονους υπολοιπομενα συναγριδακια , φαγκροπουλακια, στηρακια και ροφακια; Γιατί πρέπει να πέφτει οποίοδηποτε δίχτυ από επαγγελματίες σε βάθη μικρότερα από 50μ βάθος όπου είναι ο τόπος αναπαραγωγής του 90% όλων των ψαριων;
Γιατι οι επαγγελατιες δεν εχουν περιορισμους αλιευτικων εργαλιων κ κιλων; Γιατι οι επαγγελματιες να αλιευουν την εποχη την αναπαραγωγης με όλα τα μεσα ενώ ο ερασιτεχνης όχι; Εκτος κ τα ψαρια που πιανουν οι επαγγελματιες την εποχη της αναπαραγωγης, είναι όλα ¨στειρωμενα’’ κ δεν αναπαραγονται;
Εγώ γεννήθηκα μέσα στην θάλασσα και ένα μόνο ξέρω. Μόνο αν όλα τα ψάρια επιβιώνουν ώστε να κάνουν δύο τουλάχιστον γεννες θα καταφέρουν, ίσως, να διατηρήσουν βιώσιμους πληθυσμούς.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 5
Καλησπερα, σχετικα με το συνολο του νοσχεδιου ειμαι αντηθετος απο την αποψη οτι δεν υπαρχει επιστημονικη τεκμιριωσει του θεματος. Απαγορευετε τα ζωντανα δωλοματα αυτο θα εψει σαν αποτελεσμα να ψαρευουμε με πλαστικα και ζυμη ψαροτροφης που συνεπαγεται με περισοτερα χιμικα αποριματα στις θαλασσες .Τελος αν θεωρητε οτι με αυτα τα μετρα θα αυξησετε τα ιχθυαποθεματα κανετε λαθος οι βιτζοτρατες και τα γρι γρι που σκαβουν στο περασμα τους ολο το βυθο και αλαζουν τη μορφολογια του βυθου αφαιροντας το γονο και χλωριδα της θαλασσας τι ειναι ;;
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 6
Νικόλαος Βουρλιώτης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Ως ερασιτέχνης ψαράς και λάτρης της θάλασσας, θα ήθελα να υποβάλλω κάποιες προτάσεις, που κατά τη γνώμη μου θα βελτίωναν την κατάσταση, τόσο στον χώρο της ερασιτεχνικής αλιείας όσο και στο φλέγον θέμα της διατήρησης (ή και αύξησης) των αποθεμάτων των ελληνικών θαλασσών (άλλα και των ποταμών και λιμνών).
1. Να θεσμοθετηθεί η έκδοση Ταυτότητας Ερασιτέχνη Ψαρά (με ένα συμβολικό ετήσιο αντίτιμο). Η ταυτότητα αυτή να είναι απαραίτητη για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας, ώστε να αποφεύγεται το πολύ σημαντικό πρόβλημα των «ψαρομανάβηδων», μη επαγγελματιών δηλαδή που πωλούν τα αλιεύματα τους (ή και τα ζωντανά δολώματα που συλλαμβάνουν). Ομάδες από τους εν λόγω «ψαράδες» καταλαμβάνουν ψαρότοπους, απαγορεύουν με απειλή βίας σε άλλους ερασιτέχνες την πρόσβαση, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να κάνουν βάρδιες, καταστρέφοντας έτσι τον συγκεκριμένο ψαρότοπο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών πρέπει να είναι εντατικοί και αυστηρότατοι, όπως βέβαια και τα πρόστιμα.
2. Να δοθούν οικονομικά κίνητρα για το ψάρεμα των τοξικών και επικίνδυνων ειδών λαγοκέφαλος και λεοντόψαρο (παρόμοιες πρωτοβουλίες και διαδικασίες υπάρχουν στην Κυπριακή νομοθεσία).
3. Να απαγορευτεί η αλιεία με σκοπό την πώληση (και η πώληση από καταστήματα ειδών αλιείας) της σουπιάς, ως ζωντανό δόλωμα για τη τεχνική του heavy casting. Η παραπάνω διαδικασία, τα τελευταία χρόνια,
αποτελεί μείζον θέμα με αποτέλεσμα οι πληθυσμού της σουπιάς σε πολλά μέρη, να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
4. Αν και δεν αφορά άμεσα την ερασιτεχνική αλιεία, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στο θέμα των καταστροφικών τρόπων επαγγελματικής αλιείας (συρόμενα δίχτυα, βιντζότρατες, ανεμότρατες).
Ενώ η Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει απαγορεύσει εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες τεχνικές, στην Ελλάδα το καταστροφικό έργο συνεχίζεται. Είναι ο νούμερα ένα λόγος μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων και πρέπει επιτέλους να απαγορευθεί. Επίσης πρέπει να μπει ένα πλαίσιο σχετικά με τα όρια της επαγγελματικής αλιείας. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενα σκάφη να ρίχνουν δίχτυα και παραγάδια ελάχιστα μέτρα από την ακτή, ή να κλείνουν ολόκληρες παραλίες και κόλπους. (δείτε τον σύνδεσμο).
5. Γενικά η επιτροπή ας λάβει υπόψη το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες (και ειδικά στην Κύπρο).
Παραπομπές
  1. https://www.youtube.com/watch?v=An-lvi9yWtQ&t=2s
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 7
Σύνδεσμος ερασιτεχνών αλιέων Α.Μ.Ε.Α Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (αποστολή σε όλα τα Μ.Μ.Ε.)
Καλημέρα σε όλη την ομάδα της εκπομπής. 
Λέγομαι Πετρόπουλος Αθανάσιος και εκπροσωπώ το νέο σύνδεσμο ερασιτεχνών αλιέων Α.Μ.Ε.Α. και θελω να καταγγείλω ότι όσο και αν φαίνεται απίστευτο στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ περί "ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας " το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση άρθρο 5 παράγραφος γ. αναφέρει ρητά ότι δεν μπορεί να ψαρέψει κανείς με χρήση βοηθητικού ηλεκτρικού μηχανισμού(παγκόσμια πρωτοτυπία ως απαγόρευση) παρά μόνο με χρήση καθαρής μυϊκής δύναμης ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΓΟΝΙΚΗ που σίγουρα είναι και αντισυνταγματική - τα ΑΜΕΑ και οι ηλικιωμένοι πώς θα σηκώνουν τις πετονιές από τα βαθύτερα σημεία ή πώς θα φέρουν επάνω ένα λίγο μεγαλύτερο ψαρι, αποκλείονται δηλαδή επιλεκτικά λόγω σωματικής αδυναμίας ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ο οποίος βέβαια συνεχίζει το έκτρωμα αυτό και στην παράγραφο στ. όπου απαγορεύει την χρήση όλων των ζωντανών δολωμάτων δηλαδή πρέπει να σκοτώνεις το δόλωμα σκουλήκι , καβιδακι, καλαμάρι ή σαυριδι που έχεις ψαρέψει νόμιμα πριν το δολώσεις για να πιάσεις άλλο ψάρι ΤΡΕΛΑ... παρακαλώ πείτε τους κάτι στην εκπομπή σας γιατί ενδιαφέρει πολύ κόσμο.
Μόνο θετικό ότι παρ'όλο που πρόκειται για Π.Δ. το έθεσαν σε διαβούλευση και ελπίζουμε και με την βοήθειά σας να αντιληφθούν την παράνοια και να ανακρούσουν πρύμναν.
Στα σχόλια του νομοσχεδίου Φυσικά γίνεται χαμός.
Εγώ Φυσικά είμαι στη διάθεσή σας.
Πετρόπουλος Αθανάσιος 
τηλέφωνο 6977.391910
fishing.A.M.E.A.gr@gmail.com
ath.petropoulos@gmail.com
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 8
Εάν θέλετε να σταματήσουν οι παράνομοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες είναι απλό, καθημερινός έλεγχος στις ψαροταβέρνες για το μέγεθος και τον τρόπο αλιευσεως, για τα ύποπτα έλεγχος τιμολογίου αγοράς, σύγκριση ταμιακών μηχανών με εισπράξεις και έξοδα. Μια δύο φορές μικρό πρόστιμο αυξανόμενο σε επανάληψη, πρόστιμο και στον προμηθευτή ψαριών. Σε μια με δύο σεζόν θα μειωθεί το παράνομο κατά 70% οπότε βλέπετε και τα μέτρα για τους ερασιτέχνες. Όλα γίνονται Εάν θέλετε και δεν εξυπηρετείται συμφέροντα προσώπων.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 9
Ρίζου Δημήτρης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το θέμα ΔΕΝ είναι ο Απρίλιος ούτε ο Μάιος. Το θέμα είναι η ικανότητα πάταξης της δίχως μέτρο ερασιτεχνικής αλλά και επαγγελματικής αλιείας με ικανούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δώστε τα απαραίτητα κεφάλαια για επανασύσταση του απαρχαιωμένου σε εξοπλισμό και με περιορισμένες ικανότητες Λιμενικού Σώματος, ώστε να εντοπίζει και οδηγεί στην Δικαιοσύνη τους παραβάτες.

Είμαστε ένας λαός με τεράστια ναυτική παράδοση. Η θάλασσα πρέπει να είναι πόλος έλξης και πηγή πλούτου για το κράτος και τον λαό που κατοικεί εδώ και όχι πεδίο αντεγκλήσεων ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Βαθιά διχαστικό και άδικο το νομοσχέδιο απέναντι στους χιλιάδες ερασιτέχνες ρομαντικούς αλιείς.

Βρείτε την δύναμη να αντισταθείτε στις πιέσεις της επαγγελματικής συντεχνίας. Φυσικά και δεν αποτελεί πρόβλημα ο ερασιτέχνης ψαράς-ψαροντουφεκάς, ο οποίος όπως άριστα γνωρίζετε ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ, παρά μόνο ψυχικά, τις δαπάνες τους σε εξοπλισμό και καύσιμα με αλιεύματα. Θα μπορούσατε ίσως να δώσετε κίνητρα σε μικροναυπηγεια σκαφών, παραδοσιακών και μη, εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού και αλιευτικού εξοπλισμού και άλλες (πρωτογενούς τομέα ή/και μεταποίησης) ώστε να αναπτυχθεί-μεγεθυνθεί ο κλάδος και γιατί όχι και με εξαγωγικές βλέψεις.

Με εκτίμηση.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 10
Μανος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1. Η απαγόρευση του ζωντανού δολώματος θέλει αναθεώρηση! Είναι παράλογη με τον τρόπο που εκφράζεται
2. Η απαγόρευση ηλεκτρικών μηχανισμών μπορεί να τροποποιηθεί ώστε μικρότεροι ηλεκτρικοί μηχανισμοί να
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν
4. Ο νομος για τους «ερασιτέχνες» που δεν είναι και πωλούν τα ψαρι σε μαγαζιά ν ΑΕΙ αι παρα πολυ αυστηρός! Να ποινικοποιηθεί ως κακούργημα!!
5. Είναι γνωστό ότι πολλοί από το λιμενικό πληρώνονται και από τους «ερασιτέχνες» αλλά και τους επαγγελματίες ψαράδες για να κάνουν τα στραβά μάτια. Αυτό πρέπει να ποινικοποιηθεί ως κακούργημα!
6. Γενικα νομίζω ότι αυτος ο νόμος και τα άρθρα τπυ θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να ΞΑΝΑγράφουν από κάποιον που να είναι σχετικός με αλιεία αλλά και θάλασσα. Γιατί η έχει γράφει που πρόχειρα η αυτοί που έγραψαν τα άρθρα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετοι!
7. Θα πρέπει να κοιτάξετε επίσης και τον νόμο για τος τράτες και τους έαγγελματιες ψαράδες! Η παρανομία από μέρους τους όχι μόνο στην αποκομιδή ψαριών αλλά και στην μόλυνση της θάλασσα είναι άνευ προηγούμενου!!!
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 11
Δεν συμφωνώ με το σύνολο των αλλαγών για τον απλούστατο λόγω, το σχέδιο νόμου δίνει την αίσθηση ότι είναι γραμμένο καθ' υπόδειξη, δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και το κυριότερο όλων ΔΕΝ αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου (δε ξέρω πόσο πλούσια είναι ακόμη η θάλασσα μας) πάρα μόνο στον περιορισμό των ερασιτεχνών από την θάλασσα (με όποιο σκοπό κρύβεται από πίσω).
Όταν υπάρξει επιστημονική μελέτη και προτάσεις, εφόσον υπάρξει διάλογος με τους ερασιτέχνες αλιείς (και όχι με τους επαγγελματίες) μιας και το σχέδιο νόμου έχει να κάνει με την ερασιτεχνική αλιεία, τότε θα με βρείτε δίπλα στις προτάσεις των επιστημόνων!
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 12
Νέστορας Κολοβός Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το σχέδιο νόμου δεν κάνει κάτι για να πατάξει την παράνομη αλιεία ή να προστατεύσει τη θάλασσα. Απλά βάζει εμπόδια στους ερασιτέχνες και αγνοεί βασικούς κανόνες και μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής. Χρειάζεται συνεργασία με ιχθυολόγους και επιστήμονες που γνωρίζουν την θαλάσσια ζωή και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της αλιείας. Με οριζόντια μέτρα απαγόρευσης τίποτε ουσιαστικό δεν επιτυγχάνεται.
Αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στη θάλασσα και στον ερασιτέχνη αλιέα, ελέγξτε και πατάξτε την παρανομία. Με ένα κιλό λιγότερο δεν σώζεται η θάλασσα. Ελέγξτε τα μεγέθη στις βάρκες και στην ιχθυαγορά και θα διαπιστώσετε που πραγματικά γίνεται η καταστροφή της θάλασσας.
Και να θυμάστε το πιο βασικό. Ο παράνομος θα συνεχίσει να είναι παράνομος.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 13
Σιδερατος Νίκος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η παράνομη αλιεία(αν αυτή είναι η αιτία...) μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με καθημερινούς εντατικούς ελέγχους σε όποιον ψαρεύει, ερασιτέχνη ή επαγγελματία ψαρά και απομάκρυνσης του παράνομου από την θάλασσα, με κλιμακωτες ποινές, και ΟΧΙ με οριζόντια, χωρίς λογική, χωρίς μελέτες προαποφασισμένα ρατσιστικά μέτρα κατά του ερασιτέχνη ψαρά που ψαρεύει για να φάει η οικογένεια του Φρέσκο ψάρι!!!
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 14
Χρήστος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Όλο το νομοσχέδιο χρήζει επανεξέταση η θάλασσα δεν είναι κτήμα κανενός, δημιουργεί κλίμα έχθρας μεταξύ των ψαράδων ερασιτεχνων και κυβέρνησης και αυτό θα το δείτε στις επόμενες εκλογές.παράλογη και μοναδική στον κόσμο απαγόρευση των ηλεκτρικών μηχανισμών να προβλέπεται εξαίρεση για τα Α.Μ.Ε.Α.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 15
Αθανάσιος Πετρόπουλος Α.Μ.Ε.Α Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σε περίπτωση που επιμείνετε στην παράλογη και μοναδική στον κόσμο απαγόρευση των ηλεκτρικών μηχανισμών να προβλέπεται εξαίρεση για τα Α.Μ.Ε.Α. ή τουλάχιστον να επιτρέπονται οι χειροκίνητοι μηχανισμοί καλαμιών που έχουν ΚΑΙ την δυνατότητα ηλεκτρικής υποβοήθησης.
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 16
Αθανάσιος Πετρόπουλος Α.Μ.Ε.Α Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σε περίπτωση που επιμείνετε στην παράλογη και μοναδική στον κόσμο απαγόρευση των ηλεκτρικών μηχανισμών να προβλέπεται εξαίρεση για τα Α.Μ.Ε.Α..
  1. πριν από περισσότερο από ένα μήνα
  2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
  3. # 17
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.